Президентът Румен Радев да освободи шефа на ДАНС Пламен Тончев.

...
Президентът Румен Радев да освободи шефа на ДАНС Пламен Тончев.
Коментари Харесай

Премиерът Денков поиска от Радев да освободи шефа на ДАНС

Президентът Румен Радев да освободи шефа на ДАНС Пламен Тончев. Това е изискал министър председателят Николай Денков разгласи той преди минути в Министерския съвет. " Днес в отговор на мое публично искане чаках ръководителят на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано предложение за предварително освобождение на зам.-председателя на организацията Деньо Денев. Получих отвод поради " липса на причини ". Припомням, че Денев е създателят на така наречен информация на ДАНС от 26 октомври, съдържаща непроверени и манипулативни изказвания и внушения. С тази информация ДАНС даде началото на саботажа против машинното гласоподаване на първия тур на изборите ", съобщи министър председателят.
 
 Докладът на ДАНС за непозволеното снимане на кода на машините за гласоподаване Докладът на ДАНС за непозволеното снимане на кода на машините за гласоподаване Източник: Труд news
И продължи:
" Според отчет на Държавната комисия по сигурността на информацията, тази информация е в нарушаване на закона в частта " незаконна активност против публичния ред ". Отказът на ръководителя на ДАНС да освободи своя заместител, откакто преди изборите не ми даде пожелан от мен отчет за евентуалните опасности ми дава два ясни сигнала. Първо - че господин Тончев утвърждава противозаконните дейности на Денев. Второто - че няма възражения против злонамереното потребление на тази информация за дестабилизиране на изборния развой. Тези дейности разгадавам като умишлен удар върху националната сигурности и демокрацията в България. Това е следващ случай, в който ръководителя на ДАНС не извършва отговорностите си. Затова доскоро изпратих до президента Радев претекстовете си за освобождението на Тончев от поста "
 
 Пламен Тончев, шеф на ДАНС Пламен Тончев, шеф на ДАНС Източник: Прокуратура на Република България
" Освен противозаконната интервенция на ДАНС в локалните избори, мога да посоча още няколко аргументи за това мое решение. Преди седмица България влезе в сивия лист на страните за пране на пари. Основна координираща институция за осъществяване на рекомендациите е точно ДАНС, а лична отговорност носи председателят 
Работим в нова среда на вътрешнополитически и външнополитически фактори, които изискват цялостна съгласуваност и доверие сред държавното управление и управлението на ДАНС. Такава сега няма и това е реалност, който стана явен за всички ", сподели още Денков.
 
Това, което ще публикуваме са отчетите с претекстове за това за какво желаеме той да бъде освободен, добави той. Правителството е това, което координира работата на службите. Това, че е изгубено доверието, е проблем на управлението на ДАНС, акцентира министър председателят. " Изпратих стимулирано предложение да президента. Пламен Тончев остава отпред на ДАНС, до момента в който то не бъде подписано. Подготвил съм стимулиран отчет, персонално споделих на президента, че има проблем. Ако господин Тончев беше освободил заместника си, може би диалогът щеше да бъде по-различен ", добави Денков.
 
Няма проблем Русия да изпрати различен публицист, който не се занимава с шпионска активност. Ако имат сходни доказателства за нашия публицист, тогава да обсъждаме. Но в случай че те просто го гонят, с цел да покажат някакъв политически знак, това няма общо с публицистиката, разяснява още той за изгонения публицист на " Российская газета " и днешното изпъждане на кореспондента на БНР в Москва Ангел Григоров. Денков изясни, че ще обсъдят дали да стачкуват това решение с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР