Президентът Румен Радев да определи директора на звеното за борба

...
Президентът Румен Радев да определи директора на звеното за борба
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Президентът да определи директора на звеното за борба с корупцията

Президентът Румен Радев да дефинира шефа на звеното за битка с корупцията, предложи на събора на левицата на Бузлуджа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й антикорупционното звено би трябвало да бъде извадено от ДАНС.

Съставът на новата организация да бъде определен с квалифицирано болшинство от две трети от Народното събрание, предложи още водачът на Българска социалистическа партия.

„ Говори се за обединен орган за битка с корупцията по високите етажи на властта. ГЕРБ ни оферират реплика още веднъж, с цел да замажат очите на хората и да няма резултат”, сподели Нинова.

„ Нека президентът Радев да дефинира шефа на това звено за битка с корупцията и дано неговите членове и групов орган да избере Народното събрание с две трети квалифицирано болшинство, с цел да се знае, че има парламентарна република и споделена отговорност от институциите”, добави тя.

„ Започнете полемиката в съществени партийни организации, в клубове и с експерти, и септември поемаме самодейността и вършим онази същинска правосъдна промяна, която ще избави България от мафията и ще направи допустимо да имате пенсии, децата ви да живеят умерено, да ходите на доктор, да можете да работите във компаниите си, да си получавате заплатите и работодателите да не ви назовават търтеи”, прикани тя на събора.

„ Благодаря ви, че не позволихте през днешния ден да бъдем част от ръководството на суджука, да бъдем част от новия дълг на България, да бъдем част от политиката за продажба на земеделските земи”, обърна се още към събралите се социалисти Нинова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР