Президентът Румен Радев благодари на българите в Катар за популяризирането

...
Президентът Румен Радев благодари на българите в Катар за популяризирането
Коментари Харесай

Румен Радев към българите в Катар: Нашите посланици сте всички вие

Президентът Румен Радев благодари на българите в Катар за популяризирането на българските начинания и обичаи.  В Доха той изрази вяра, че част от сънародниците ни в близкоизточната страна могат да се завърнат в родината.
Макар и на разстояние от 3000 км, България и Катар се сближават. За това оказва помощ доверието, извоювано от българите в Доха, разгласи президентът.
„ Нашите посланици тук сте всички вие, които оставяте диря след себе си. Катар от своя страна може да бъде образец по какъв начин от пустинята става градина. Това може да бъде образец и за нас, които в случай че не сме единни като нация в сериозни обстановки, можем да създадем противоположното доста елементарно ”, означи Радев.

В Катар живеят 400 висококвалифицирани експерти в региона на високите технологии, строителството, образованието, науката и въздушния превоз.

В Доха живеят и ученици на български университети.

„ Аз имам духовна връзка с тази страна и с моето семейство постоянно отиваме там през лятото. Имам доста другари към момента в България, които останаха там ”, съобщи Мохамед Дауд Ел Али, публицист в арабска медия.

За Мохамед българският език е прозорец, който оказва помощ в работата му.  Въпреки че е приключил магистратурата си у нас през 90-те години, той и през днешния ден продължава да следи актуалната българска литература.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР