Президентът Радев трябва незабавно да смени (Иван) Демерджиев. За това

...
Президентът Радев трябва незабавно да смени (Иван) Демерджиев. За това
Коментари Харесай

Борисов поиска смяна на вътрешния министър

Президентът Радев би трябвало неотложно да смени (Иван) Демерджиев. За това прикани водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг. Повод за настояването му бе случаят със починалия служител на реда край Елхово тази заран.

Според Борисов нещастието се дължи на „ извънредно слабото управление на Министерство на вътрешните работи “.  

„ По наше време това нямаше по какъв начин да се случи. При мене нямаше дупки, нямаше мигранти. Нула мигранти! Само пари от Брюксел и високи оценки “, разяснява Борисов. И изрично отхвърли въпросите, свързани с приноса на неговото ръководство в построяването на оградата по границата и другите проблеми в защитата ѝ.

Задочно единодушие с тезата му изрази някогашният вътрешен министър, някогашен съпартиец и някогашна дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов.

„ България загуби лидерската си позиция за тематика, обвързвана с граничната сигурност на района, в който се намираме “, сподели пред БНР Цветанов.

Българска социалистическа партия от своя страна изиска фрапантно стягане на наказванията за каналджии и трафиканти на хора по границата. С оциалистите внесоха промени в Наказателния кодекс, които плануват затвор до 10 години, санкция до 50 хиляди лева и конфискация на цялото имущество за тези закононарушения. И двойно наказване, в случай че ги извършат длъжностни лица.

„ Случилото се на границата е неприемливо посягане против националната сигурност “, съобщи водачът на алените Корнелия Нинова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР