Президентът постигна голяма политическа победа с общата декларация на Консултативния

...
Президентът постигна голяма политическа победа с общата декларация на Консултативния
Коментари Харесай

Иво Христов: Голяма политическа победа на Радев

Президентът реализира огромна политическа победа с общата декларация на Консултативния съвет за национална сигурност. Това написа в обществената мрежа Иво Христов, някогашен началник на кабинета на Румен Радев, представен от " Епицентър ".
Ето и думите на Христов във Facebook:

" Президентът реализира огромна политическа победа с общата декларация на днешния Консултативен съвет за национална сигурност. Най-напред съумя на сплоти политическите съперници към стратегическата външнополитическа линия във връзка с интеграцията на Република Северна Македония в Европейски Съюз.

На второ място, декларацията категорично акцентира, че българското несъгласие не е обвързано с никакъв период и рухването му зависи от осъществяването на предявените към РСМ условия.

Този пункт в декларацията поправя лекомисленото изявление на премиера Петков, че проблемите с РСМ ще бъдат решени по нова, бърза процедура, в границите на шест месеца.

Срокът към този момент не е предпоставен, а зависи от осъществяването на предявените от България условия, които са съзвучни с копенхагенските критерии за участие в Европейски Съюз.

Най-сетне, със самото привикване на КСНС и общата декларация от него, президентът връща процеса по взимане на решения по проблема с РСМ в руслото на законните български институции. Медиите, Неправителствени организации, диалозите с външнополитическите сътрудници и експертните отзиви са детайли от диалога за РСМ. Но единствено българските институции могат да формулират българската позиция.

Сега имаме консолидиран, надпартиен, надинституционален, народен консенсус и тактика, която би трябвало да следваме, с цел да защитим националния си интерес. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР