Президентът на WADA е разочарован, че организацията не получи базата

...
Президентът на WADA е разочарован, че организацията не получи базата
Коментари Харесай

Русия не предаде базата данни от РУСАДА на WADA

Президентът на WADA е отчаян, че организацията не получи базата данни от московската антидопингова лаборатория до 31 декември

Президентът на Световната антидопингова организация (WADA) Крейг Риди е отчаян, че организацията не получи базата данни от московската антидопингова лаборатория до 31 декември. Това се споделя в публични изказване на WADA.

“Много съм отчаян, че приемането на данните от лабораторията в Москва не беше приключено в контрактуваните периоди ", сподели Риди.

Специалистите от организацията, отпред с самостоятелния специалист Хосе Антонио Паскуал, дойдоха в Москва на 17 декември, с цел да стартират работа по извличането на данни от допинг инспекциите на съветските спортисти за интервала 2011-2015 година, които се съхраняват в някогашната постройка на лабораторията.

Петимата специалисти не съумяха да изпълнят задачата си, откакто съветските управляващи обявиха, че оборудването, което употребяват, не е сертифицирано в сходство с съветското законодателство.

Сега се чака делегацията на WADA, която посети Москва, да направи доклад до самостоятелния комитет.

" Комитетът ще прегледа получените данни на 14-15 януари, след което ще даде рекомендации към Изпълкома на WADA. Изпълкомът ще прегледа рекомендациите на комисията допустимо най-скоро. Ако комисията предложи на Изпълнителния комитет да лиши от съответния статут Руската антидопингова организация (РУСАДА), а изпълнителният комитет се съгласи с това, то тогава РУСАДА ще бъде с изменен статут ", се споделя още в изказването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР