Президентът на втородивизионния колумбийски клуб Тигрес Едгар Паес е бил

...
Президентът на втородивизионния колумбийски клуб Тигрес Едгар Паес е бил
Коментари Харесай

Футболен шеф беше застрелян в Колумбия

Президентът на втородивизионния колумбийски клуб " Тигрес " Едгар Паес е бил смъртоносно прострелян след загубата на отбора с 2:3 от " Атлетико де Кали " в локалното състезание, оповестява организация Ройтерс.

Според известия в локалните медии 63-годишният Паес се е прибирал с щерка си след домакинското проваляне в Богота, когато е бил прострелян от двама мъже на мотоциклет покрай стадион " Метрополитано де Течо ". Дъщеря му е невредима след нападението, а прокуратурата води следствие на убийството.

" Семейството на Тигрес и спортната общественост са потресени от убийството. Неговият ангажимент към тима и отдадеността му към развиването на спорта в нашия район оставиха незаличима диря във всички, които имаха привилегията да го познават ", се споделя в изказване на клуба, оповестено в уеб страницата на клуба и обществените мрежи.

Колумбийската футболна федерация също изрази съболезнования към фамилията и тима на Паес.

" Колумбийската футболна федерация и нейният изпълнителен комитет скърбят за кончината на господин Едгар Паес, президент на клуб " Тигрес ". Ние показваме нашите съболезнования на неговото семейство, другари и близки в тяхната тъга. Почивай в мир ", се споделя в изказване на централата.

След 13 мача " Тигрес " заема последното място в класирането с 9 точки.

В Колумбия постоянно се стига до похищения, свързани с футбола. Най-емблематичният случай бе гибелта на някогашния национал и много известен футболист в страната си Андрес Ескобар. 

Защитникът си вкара автогол в мач на Световното в Съединени американски щати против отбора на домакините през 1994 година - той костваше отпадане на селекцията. Ескобар бе убит в родината си малко по-късно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР