Президентът на Венецуела Николас Мадуро трябва да предаде доброволно властта.

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро трябва да предаде доброволно властта.
Коментари Харесай

Мадуро трябва да предаде властта доброволно

Президентът на Венецуела Николас Мадуро би трябвало да съобщи непринудено властта. Това съобщи съветникът по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Джон Болтън, заяви Евронюз.

Той съобщи, че Съединени американски щати поддържат венецуелците, които желаят да си върнат свободата. Болтън разгласи поддръжка към опозиционния водач Хуан Гуайдо.

През вчерашния ден Гуайдо разгласи, че е получил поддръжка от армията и прикани за нови митинги. Венецуелското държавно управление разгласи, че има опит за прелом на обособени военни представители. Оттам към този момент оповестиха, че обстановката е овладяна.

„ Гуайдо се държи самоуверено, както други представители на опозицията. Неговите дейности са акт на смелост. Мадуро би трябвало да се отдръпна непринудено. Така ще се реализира спокойно решение на въпроса “, съобщи Болтън.

Той съобщи, че чака през днешния ден в страната да има всеобщи митинги. В момента Съединени американски щати преглеждат разнообразни разновидности при положение, че държавното управление употребява мощ против опозицията.

Страната се пробва да контракти кротичък преход на властта при вероятно ново държавно управление. Разговорите са били водени с високопоставени сътрудници на Мадуро и неговото държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР