Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес в ежедневното си

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес в ежедневното си
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията е изключително трудна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през днешния ден в ежедневното си видеообръщение, че обстановката е извънредно сложна на някои точки на фронта, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според него украинската войска е изправена пред една извънредно сложна обстановка пред съветските сили, които се възползват от закъсненията на западните страни в доставката на военна помощ за Украйна.

" Ситуацията е извънредно сложна в няколко точки на фронтовата линия, където съветските сили са съсредоточили оптимални запаси. Те се възползват от закъснението на помощта за Украйна “, съобщи Зеленски и добави, че на украинските сили не доближава артилерия и че те имат също потребност както от средства за противовъздушна защита за фронтовата линия, по този начин и за оръжия с по-голям обхват.

 

 

Украинският президент сподели, че Киев работи със своите сътрудници допустимо най-усилено за възобновяване и разширение на поддръжката за Украйна, показва организация Укринформ.

Той благодари на своите сънародници, на украинските компании и на сътрудниците на Украйна, които към този момент са ангажирани с произвеждане в страната на оръжия, артилерийски снаряди, дронове и системи за електронна битка.

Руските сили минават в нахлуване в Източна и Южна Украйна и неотдавна превзеха мощно укрепения град Авдеевка в Донецка област, с което реализираха първата си огромна победа след завладяването на Бахмут през май 2023 година, показва Агенция Франс Прес.

 

 

Украинската войска съобщи през днешния ден, че е изправена пред " масиран огън " от страна на съветските сили, които подхващат атака в Запорожка област в южната част на страната.

Украинският пълководец Олександър Тарнавски съобщи, че съветските войски правят голям брой офанзиви, изключително край село Роботине - едно от дребното места, където Украйна е съумяла да си възвърне позиции по време на контраофанзивата предишното лято.

Руската войска се пробва да напредва с " дребни щурмови групи, подкрепяни от бронирани елементи ", написа той в " Телеграм ".

" Тези опити за нахлуване бяха пресечени, а врагът беше премахнат в региона на Роботине ", съобщи Тарнавски, който командва украинските сили в региона.

Подобно на доста други места в Източна Украйна, Роботине беше изцяло изравнено със земята след месеци на артилерийски обстрел.

Руският президент Владимир Путин приветства завладяването на Авдеевка като " значима победа " за неговите войски, единствено няколко дни преди втората годишнина от началото на съветската инвазия на 24 февруари, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР