Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пред "Катимерини": Руснаците са тези, които се държат като нацисти

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че има нулево доверие в обещанията и уговорките на съветската страна, отбелязвайки предходни изявления на Владимир Путин, че в никакъв случай няма да нападне Украйна. Украинският водач сподели това в изявление за гръцкия в. " Катимерини ", в което разяснява редица въпроси, свързани с Гърция, Турция, батальона " Азов " и неразрешените оръжия.

" Опитвам се да не се трансформирам, само че истината е, че войната визира всички ни. Поведението ни се трансформира, полезностите ни се трансформират ", съобщи Зеленски. Журналистът Янис Сулиотис, взел изявлението в Киев, споделя усещанията си от типа на украинския президент, който изглеждал отпаднал и недоспал, само че говорел разпалено. " Хората в Украйна към този момент не приказват за коли и къщи, не се интересуват от заплатите и бонусите си. Мислят само за мира и за сигурността на децата си ", е декларирал Зеленски.

Президентът на Украйна е засегнал в изявлението сюжетите за съветска нуклеарна офанзива или потреблението на неразрешени оръжия, показва " Катимерини ". " От самото начало на войната ние разиграхме всевъзможни вероятни офанзиви. Във всеки случай доверието в обещанията и уговорките на съветската страна е нулево. Путин споделяше, че в никакъв случай не би нападнал Украйна..., а използваха неразрешени фосфорни бомби в Мариупол, Харков, Запорожие и на други места ", съобщи Зеленски.

Той показа калкулации, съгласно които до момента цената на войната в разрушената инфраструктура на Украйна възлиза на 60 милиарда $. По отношение на Азовския отряд той изясни, че при започване на войната в Източна Украйна през 2014 година, когато страната не е имала задоволително готови за бойни дейности военнослужещи, са били основани доста доброволчески групи.

" Искам да отбележа обаче, че през днешния ден Азовският отряд е част от Националната армия, от Украинските въоръжени сили, т.е., професионални бойци, защитаващи Мариупол. Тъкмо противоположното, руснаците са тези, които се държат като нацисти ", сподели той.

Зеленски е изразил признателност за помощта на Гърция. Запитан за реакцията на Запада като цяло, той е показал: " като президент на воюваща страна е естествено да желая повече, по-бързо ".

На въпрос дали вижда несъгласие в държанието на Турция, която се пробва да посредничи за мир сред Украйна и Русия, а в същото време " подхваща нападателни и провокативни военни ходове по отношение на Гърция " Зеленски не е дал пряк отговор. По думите му всяка страна, която е във война, се пробва да направи всичко допустимо, с цел да събере към себе си страните, даже и тези, които имат исторически сложни връзки между тях.

" Всяка страна има свои лични ползи ", сподели украинският президент и означи приходите за туризма както на Гърция, по този начин и на Турция от съветските туристи. Попитан на финала на изявлението каква е цената в човешки животи и инфраструктура, която е квалифициран да понесе, Зеленски дава отговор: " Най-ниската допустима цена, която ще ни разреши да запазим свободата си ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР