Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че е невъзможно да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че е невъзможно да
Коментари Харесай

Държава не може да купи нито руска, нито американска ваксина

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че е невероятно да се изясни на своите съграждани за какво страната сега не може да употребява нито съветската, нито американската ваксини против ковид.

Съединени американски щати и държавите-членки на Европейски Съюз не дават медикаментите си. Това мнение той изрази в изявление за The New York Times украинският президент Володимир Зеленски. Така той изясни на своите съграждани за какво сега страната не може да има нито съветска, нито американска ваксина против вируса.

Зеленски изрази неодобрение от обстоятелството, че президентът Доналд Тръмп подписа декрет на 8 декември, съгласно който Вашингтон няма да дава ваксина за ковид на други страни, до момента в който всички жители на Съединени американски щати не получат достъп до нея.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи в петък във Върховната Рада (парламента), че Киев води договаряния с всички международни производители на коронавирусни ваксини, като се изключи съветските.

По-рано през декември ръководителят на политическия съвет на партията " Опозиционна платформа " Виктор Медведчук разгласи желанието си да подаде молба до регистрационните органи на Украйна за приемане на позволение за произвеждане на съветската ваксина против ковид в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР