Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана
Коментари Харесай

Зеленски идва в България! Поканата е от правителството, крият детайли за визитата

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана на държавното управление, твърди „ 24 часа “, базирайки се на свои дипломатически източници.
Все още не са конкретизирани детайлности по визитата на президента на Украйна, само че евентуално тя ще се състои в четвъртък. От съображения за сигурност часовете на визитата на Зеленски се пазят в загадка.
Посещението на президента на Украйна идва, откакто в предишния парламент депутатите отхвърлиха да чуят негово послание, в което той искаше да призове за помощ.
Преди дни обаче съветникът на Зеленски Михайло Подоляк разгласи в изявление, че България би трябвало да се гордее от метода, по който оказва помощ на Украйна.
Преди това депутатите от 47-ия парламент отхвърлиха да изслушат и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба. Той изкара няколко дни в София, пробвайки да контракти оръжейна помощ, само че поради тогавашното присъединяване на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова в ръководството бе отказано директно подкрепяне.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР