Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова да се узакони консумацията

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова да се узакони консумацията
Коментари Харесай

Зеленски заговори за узаконяване на канабиса и обяви...

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани да се узакони потреблението на канабис с лечебна цел и разгласи, че в края на месеца ще се провежда консултация с гласоподавателите по този въпрос, съобщи Франс прес.

"На територията на страната ни това е изцяло нелегално, само че светът се трансформира и ние би трябвало да си създадем изводите и да внесем промени в публичния си контракт ", се споделя в оповестено през днешния ден изказване на Зеленски.

"По първични оценки минимум 2 милиона украинци имат потребност " от канабис с лечебна цел, "ако ни е грижа за качеството на живота им ", се споделя в изказването.

Тази седмица Зеленски разгласи, че в деня на локалните избори 25 октомври на гласоподавателите ще се зададат пет въпроса по публични тематики.

Освен узаконяването на канабиса с лечебна цел, те ще касаят намаляването на броя на депутатите, основаването на свободна комерсиална зона в източната част на страната и въвеждането на наказване пожизнен затвор за корупция.

Президентството посочи, че тази консултация няма да има "преки юридически последици ", само че ще разреши на всеки жител да даде мнение по значими тематики.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР