Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна в понеделник, че пътуването

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна в понеделник, че пътуването
Коментари Харесай

Зеленски: Най-трудното ми посещение бе в Черниговска област

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна в понеделник, че пътуването до Черниговска област се е трансформирало в прочувствено едно от най-трудните за него след посещаване на освободените от съветски войски украински терирории, заяви УНИАН.

Държавният глава сподели това по време на вечерното си послание към украинците. Той добави, че тази заран в региона на Чернигов е имало доста разнообразни събития и договаряния.
 Блинкън прикани всички държави-членки на МНС да арестуват Путин при опция Обновена
Блинкън прикани всички държави-членки на МНС да арестуват Путин при опция

123 страни би трябвало да го предадат в Хага за правосъден развой, в случай че стъпи на тяхна територия

" Посетихме Ягодное, нормално малко село в нашата Черниговска област, което съветските животни трансфораха предходната година в един от най-големите образци за тормоз над хората в света. Руските бойци направиха команден пункт в учебното заведение в Ягодно и изгониха всички поданици на село в мазето на учебното заведение. Точно като жив щит. От 3 март до 30 март предходната година руснаците държаха повече от 300 души в мазето на това учебно заведение. Обикновено селско учебно заведение. Мазето е на по-малко от 200 метра. Възрастни хора и доста дребни деца, дами и мъже ", сподели президентът.
 Зеленски убеден, че Украйна си връща Крим
Зеленски убеден, че Украйна си връща Крим

Военна победа за Украйна е единственият метод да спре съветския гнет

Той означи, че най-възрастната жена е на 93 години, а най-малкото дете е на по-малко от шест месеца.

" Това мазе, този концентрационен лагер в Ягодно, както и всички други закононарушения на Русия против хората и човечеството, ние в никакъв случай няма да извиним на злата страна. Не единствено ние. Със сигурност ще има законова и обективна отговорност за всяко съветско закононарушение, осъществено на украинска земя. В трибунала, в Международния углавен съд, в украинските съдилища ", акцентира президентът.

Основната група за основаване на Специален арбитражен съд за закононарушението съветска експанзия против Украйна към този момент включва 33 страни. Последна към интернационалната коалиция се причисли Австрия.

Във Вашингтон поддържаха и основаването на специфичен арбитражен съд за гонене на руснаците за закононарушението експанзия против Украйна. Въпреки това Съединени американски щати считат, че най-хубавият вид би бил хибриден съд, който ще се основава на правосъдната система на Украйна. В същото време Вашингтон не вижда вероятности в основаването на интернационална институция с поддръжката на Организация на обединените нации.

В същото време президентът Зеленски съобщи, че Украйна е срещу концепцията за хибриден арбитражен съд за Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР