Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на чужди държави да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на чужди държави да
Коментари Харесай

Зеленски предлага международен договор, който да позволи на Киев да получи руски активи

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на непознати страни да сключат многостранен контракт за конфискуването на съветски активи в чужбина и прехвърлянето им в Украйна и други страни.

" Предлагаме на страните сътрудници да подпишат многостранен контракт и да основат механизъм, посредством който всеки, който е потърпевш от дейностите на съветската войска, да получи отплата за загубите си ", съобщи Зеленски във видеопослание, чийто запис беше оповестен в канала на кабинета му в Telegram.

" Въз основа на такова съглашение съветските средства и имущество, намиращи се под юрисдикциите на страните сътрудници, следва да бъдат конфискувани или замразени, а по-късно иззети и изпратени в особено основан фонд, от който всички наранени от съветската експанзия ще могат да получат съответното обезщетение. Това несъмнено ще бъде заслужено ", сподели украинският президент.

В четвъртък ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак призна, че има проблеми, които пречат на украинските управляващи да получат достъп до замразените в чужбина съветски активи, и съобщи, че желае да сътвори " законен интернационален механизъм " за постигането на тази цел. Изказването на Ермак беше направено по време на видеоконферентна връзка в Кралския институт по интернационалните връзки (Chatham House) в Обединеното кралство. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР