Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви задължителна евакуация на жителите

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви задължителна евакуация на жителите
Коментари Харесай

Зеленски обяви: Жителите на Донецка област да се евакуират задължително

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи наложителна евакуация на жителите на Донецка област, в източната част на страната, където градовете са цел на обстрел на съветските сили, предадоха международните организации.

Бе взето държавно решение за наложителна евакуация на Донецка област.

Моля ви, евакуирайте се!

На този стадий на войната терорът е основното оръжие на Русия. Колкото повече хора изоставен Донецка област в този момент, толкоз по-малко хора съветската войска ще има възможнос да убие, уточни Зеленски в изявлението си.

По думите му на евакуираните поданици ще бъдат изплатени обезщетения.

По-рано през днешния ден украинската вицепремиерка Ирина Верешчук бе оповестила, че ще има наложителна евакуация за цялото население на Донецка област, един от двата района в Донбас, който остава частично под контрола на Киев.

80% от украинците в Донецка област са избягали

Верешчук бе стимулирала това решение с унищожаването на газови резервоари и неналичието на парно за идната зима в региона.

Сега Зеленски съобщи, че стотици хиляди хора не престават да живеят в регионите на Донбас, в които се водят яростни сражения.

Много хора отхвърлят да си тръгнат, само че е нужно да се направи това. Ако имате опцията, апелирам ви говорете с тези, които не престават да са в зоните на сражения в Донбас. Моля ви, убедете ги, че е нужно да изоставен, съобщи Зеленски.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР