Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че украинската държава не

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че украинската държава не
Коментари Харесай

Зеленски коментира възможността армии на НАТО да бъдат разположени в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че украинската страна не води договаряния с сътрудници за потребление на техните армии на територията на Украйна (във войната против Русия), съобщи организация УНИАН.

Той сподели това по време на конференция, отговаряйки на въпрос за двустранните съглашения за сигурност, които подписа страната през последните месеци. Освен това някогашният дипломат на Украйна във Англия Вадим Пристайко съобщи, че Лондон сякаш обмисля опцията да изпрати свои бойци в Украйна.

" Ние не преговаряме с нашите сътрудници за потреблението на техните армии на територията на Украйна. Ако Украйна е в НАТО - за нас това са най-мощните гаранции за сигурност - тогава, надлежно, мисля, че ще използваме член пети “, означи президентът. Зеленски добави, че от опит знае, че Русия не атакува никоя страна, която е част от НАТО.

" Трудно е да разясня посланика. Не съм гледал изявлението. Може би той знае нещо. Ако британците в действителност към този момент са тук, отлично ", сподели Зеленски шеговито.

Зеленски съобщи през вчерашния ден в Киев, че откогато съветските сили нахлуха в Украйна, са убити 31 хиляди украински бойци. Това е първият път, в който Украйна оповестява броя на убитите си бойци. Украинският президент сподели още, че не може да разкрие броя на ранените украински бойци, защото това ще помогне на Русия при военното обмисляне. Москва незабавно отговори, казвайки, че Зеленски крие действителния брой на убитите украински бойци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР