Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на страната ни и

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на страната ни и
Коментари Харесай

Зеленски: Благодаря за помощта, България!

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на страната ни и на политическите водачи Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков за даването на военна помощ на страната му.

" Благодарен съм на българския парламент за повторното потвърждаване на доставката на БТР-и за Украйна, както и на новия пакет военна помощ.

Благодаря на политическите водачи Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

С това решение ние укрепваме нашата Европа и отбраната на свободата ", написа Зеленски в профила си в обществената мрежа X.

Днес депутатите изключително одобриха решение, импортирано от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. То е страната ни да подари на Украйна неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид.

Решението беше подкрепено от 147 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 55 от " Възраждане " и Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ", както и 1 от Има Такъв Народ, а останалите 6 от Има Такъв Народ се въздържаха.

Народните представители взеха решение и да се отхвърли ветото на президента Румен Радев за БТР-ите, които ще изпратим на Украйна.

Законът бе наново признат със 161 гласа " за ", 53 бяха " срещу ". И защото от " Възраждане " имаше един " за ", групата изиска прегласуване. " За " бяха 162, а 55 " срещу ". След повторното приемане на закона, шефът на Народно събрание ще го изпрати на президента за сключване на декрет за обнародването му в " Държавен вестник ".
ТЕМА преди 22 минути 337 преди 1 час 775 преди 2 часа 1576
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР