Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е готов да

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Зеленски е готов да обсъди с Русия статута на Крим и Донбас

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че е подготвен да разиска с Русия статута на Крим и на Донбас, откакто украинската страна получи гаранции за сигурност.

По-рано той настоя за нуждата от изтъквам: „ среща “ „ под каквато и да е форма “ с съветския си сътрудник Владимир Путин, с цел да „ спрат войната “. „ Вярвам, че без тази среща е невероятно да се разбере изцяло на какво са подготвени руснаците, с цел да спрат войната “, сподели Зеленски в изявление за украинска районна медия.

Украинските военни оповестиха, че нейните сили са си върнали град Макаров, ситуиран на 60 км западно от столицата Киев.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че силите на страната му съумяват да задържат съветските елементи на разстояние. В ново видеосъобщение той сподели, че до момента в който руснаците се пробват „ постепенно “ да напредват, напъните им до момента са били отблъснати, а силите им „ лимитирани “. По думите му още един съветски аероплан е бил свален от украинските сили в региона на Харков. Говорейки за съветските водачи на военни самолети, той сподели:

„ Нашите военни към този момент са свалили толкоз доста съветски самолети и хеликоптери, което ни кара да се чудим какво имат тези хора вместо мозък. И там ли имат празнота? Те несъмнено имат празнота вместо сърце. Вместо душа. Вместо всичко, което прави хората хора. Денят беше изпълнен с сложни събития и сложни решения. Но това беше още един ден, който ни доближава до нашата победа, до мира за нашата страна “.

По-рано Зеленски прикани европейските водачи да прекратят всички търговски връзки с Русия. „ Европа има мощ, по-мощна от всяка ракета “, сподели Зеленски - „ без търговия с вашите банки и компании Русия няма да има средства за тази война. “

Украинският водач съобщи също по този начин, че в никакъв случай няма да одобри ултиматуми от Русия и че Киев и градове като Мариупол и Харков, няма да одобряват да са под съветска окупация. Той добави, че каквито и да било взаимни отстъпки от негова страна в договарянията с Русия ще би трябвало да бъдат подложени на референдум.

В Киев от нощес е в действие комендантски час чак до сряда сутринта - поради обстрела против украинската столица. Руското министерство на защитата твърди, че киевският търговски център, при бомбардировката на който починаха 8 души, е бил трансфорат в склад за ракети.

През последните няколко дни Русия твърди, че е изстреляла хиперзвукови ракети - за първи път в борба - по цели в Западна Украйна. Руските управляващи настояват, че ракетата - известна като „ Кинжал “ - може да поразява цели на разстояние до 2000 км със скорост над 6000 км/ч.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР