Президентът на Украйна готви форум за прекратяването на конфликта в

...
Президентът на Украйна готви форум за прекратяването на конфликта в
Коментари Харесай

Зеленски пред ООН: Терористична държава като Русия не трябва да има право на ядрени оръжия

Президентът на Украйна готви конгрес за прекратяването на спора в страната и предложения международните водачи да вземат участие. В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации Володимир Зеленски напомни, че формулата му за мир ще постави завършек на войната. Освен това прикани помощта за Украйна да продължи. И добави, че Русия трансформира храните и природния газ в оръжие. Той упрекна страната, че отвлича и депортира деца, което - по думите му - е еднакво на геноцид.

Според Зеленски Москва няма право да има нуклеарен боеприпас.
Украйна се отхвърли от своя трети по величина нуклеарен боеприпас. Тогава светът реши, че Русия би трябвало да се трансформира в страж на тази мощност. Историята обаче демонстрира, че точно Русия заслужава най-масово нуклеарно разоръжаване. И Русия го заслужава и в този момент - терористите нямат право да имат нуклеарни оръжия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

„ Русия стартира нова война. Части от Молдова и Грузия остават окупирани. Русия раздра Сирия и в случай че не беше тя, химически оръжия в никакъв случай нямаше да бъдат употребявани там “, сподели още украинският президент и продължи:
Русия съвсем погълна Беларус. Очевидно е, че заплашва Казахстан и балтийските страни. Целта на войната против Украйна е да трансформира нашите земя и хора, нашите животи и запаси, в оръжие против вас.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

 

Цялата тирада на Зеленски пред Общото заседание на Организация на обединените нации:

 
Джо Байдън прикани страните да се обединят против Русия
Часове преди речта на Зеленски - от трибуната на Организация на обединените нации американският президент прикани страните членки, измежду които е и България, да се обединят против съветската експанзия и да застанат на страната на Украйна. Джо Байдън упрекна Русия, че застава на пътя на мира. Освен това осъди решението ѝ да се отдръпна от контракта Нов СТАРТ, който разрешава на Вашингтон и Москва взаимно да управляват нуклеарните си оръжия.
Свързани

„ Русия има вяра, че светът ще се отегчи и ще ѝ разреши жестокости в Украйна без никакви последствия. Но аз ви запитвам - в случай че пренебрегнем главните правила за угнетяване на агресора, може ли някоя страна членка на организацията да се усеща предпазена? Ако позволим Украйна да бъде разграничена, сигурна ли е независимостта на която и да е нация? Бих предложил, че отговорът е " не ". Трябва да се противопоставим на откритата експанзия през днешния ден и да спрем всеки агресор на утрешния ден “, сподели Байдън.

Призив за мир насочи и генералният секретар на Организация на обединените нации, Антониу Гутериш, който съобщи, че войната е отприщила ужаса в Украйна. Той предизвести, че светът се нуждае от питателните артикули на Украйна и торовете на Русия, с цел да стабилизира пазарите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР