Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува гръцкия премиер Кириакос

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува гръцкия премиер Кириакос
Коментари Харесай

Турция скастри Гърция, че търси помощ от САЩ

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис за това, че е потърсил помощ от Съединени американски щати против Анкара , и съобщи, че " ще продължим да вършим нужното ", оповестява Анадолската организация.

Турският водач обърна внимание на политиката на Атина за нелегално отбиване на мигранти.

Припомняйки напъните на Турция да избавя мигранти в Егейско море, до момента в който Гърция ги оставя на произвола на ориста, Ердоган акцентира, че светът мълчи по този въпрос.

Групи за отбрана на правата на индивида постоянно сигнализират за противозаконни отблъсквания и други нарушавания на правата на индивида от страна на гръцките управляващи.

Анкара и международните правозащитни организации неведнъж са осъждали противозаконната процедура на Атина да изтласква назад търсещите леговище, наблягайки, че това е в нарушаване на филантропичните полезности и интернационалното право и по този метод се заплашва животът на уязвими мигранти, в това число дами и деца.
 Гърция ще се съгласи на среща Мицотакис-Ердоган, в случай че Турция изиска
Гърция ще се съгласи на среща Мицотакис-Ердоган, в случай че Турция изиска

Двамата може да беседват в коридорите на европейската среща на върха в Прага

Ердоган загатна и неотдавнашното изказване на гръцкия министър председател за търсене на поддръжка против Турция и отсече, че Анкара ще продължи да прави нужното.

" Гръцкият министър-председател желае помощ от Съединени американски щати. Срещу кого? Срещу Турция. Каквото и да вършиме, ние постоянно ще вършим това, което е належащо. Готови сме да го създадем ", безапелационен бе турският водач.

На 28 септември редица осведомителни организации, базирайки се на Мицотакис, оповестиха, че Гърция е уверена в поддръжката на Съединени американски щати и Европейския съюз против Турция.
 Турция и Гърция в спор кой на кого е зложелател
Турция и Гърция в спор кой на кого е зложелател

Анкара разкритикува Мицотакис за речта му пред Общото заседание на Организация на обединените нации

по редица въпроси, в това число по отношение на границите на техните континентални шелфове, енергийните запаси, полетите над Егейско море и разделения Кипър.

Отдавна тлеещото напрежение сред двете страни, които са съдружници в НАТО, само че исторически врагове, се разгоря още веднъж неотдавна поради взаимни

Ердоган упрекна Гърция в " закононарушения против човечеството ", имайки поради отношението й към мигрантите и окупирането на острови в Егейско море с демилитаризиран статут. Атина пък твърди, че Анкара оспорва гръцкия суверенитет над островите и употребява казуса с миграцията и упрекна Ердоган в " подстрекателни " изказвания.
 Ердоган приканва Гърция да се въздържа от провокации
Ердоган приканва Гърция да се въздържа от провокации

Ердоган повтори, че Гърция не е на равнището на Турция и не е равностойна нито политически, нито стопански, нито военно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР