Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган потвърди днес, че Анкара

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган потвърди днес, че Анкара
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ не знаят с кого си имат работа

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган удостовери през днешния ден, че Анкара няма желание да се откаже от купените от Русия зенитно-ракетни системи С-400, съобщи ТАСС.

"САЩ не знаят с кого си имат работа. Вие казахте да изпратим С-400 назад в Русия. Но ние не сме племенна страна, ние сме Турция ", акцентира Ердоган на протест в Малатия, излъчен по телевизионния канал ТРТ.

Ердоган също по този начин прикани Съединени американски щати да вкарат глобите, с които заплашват Турция от момента, в който тя подписа контракта за доставка на С-400. "Какви ли не наказания бяха, не се бавете, въведете ги ", прикани турският президент, предава БНР.

Той напомни, че Турция е платила пари за американските изтребители пето потомство Ф-35, само че Съединени американски щати не са ги доставили. В петък турският президент удостовери, че на 16 октомври са били извършени тествания на С-400.

Ердоган съобщи, че Турция ще продължи тестванията на зенитно-ракетните системи, без значение от позицията на Съединени американски щати по този въпрос. Държавният департамент уточни, че сходни дейности опонират на отговорностите на Турция в границите на НАТО. На собствен ред турското министерство на защитата отхвърли тези изказвания и предложи на Вашингтон да обсъдят вероятни механически ограничения по отношение на съветските ракетни системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР