Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи остри реплики към премиера

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи остри реплики към премиера
Коментари Харесай

Ердоган скочи и на Харадинай

Президентът на Турция Реджеп Ердоган насочи остри реплики към премиера на Косово Рамуш Харадинай, заяви БНР. Причината са уволненията на вътрешния министър и ръководителя на разузнаването поради отвлечените от Косово шестима турски жители, които бяха върнати назад в Турция.

Според него шестимата задържани са едни от най-високопоставените функционери от организацията на Фетхуллах Гюлен на Балканите.

"В момента запитвам: Ей, министър-председателю на Косово, по чии указания предприе тези стъпки? Откога стартира да пазиш тези, които старателно подготвяха прелом против Турция? “, съобщи Ердоган в тирада пред деятели на Партията на справедливостта и развиването в истанбулския квартал "Пендик ", ситуиран в азиатската част на града.

Според Анкара мъжете също по този начин са подпомагали бягството от Турция към Европа и Съединени американски щати на други членове на мрежата.

По-рано турският министър председател Бинали Йълдъръм предизвести Босна и Херцеговина за нуждата да противодейства на придвижването на проповедника Гюлен. Йълдъръм беше на публична аудиенция в четвъртък и петък в балканската страна. Организацията на живеещия зад океана свещеник бе построила редица свои структури в Босна и Херцеговина, само че по молба на Турция локалното държавно управление взе ограничения против тях през лятото на 2016 година



Турското разузнаване провежда интервенции за арестуване на хипотетични гюленисти в няколко азиатски и африкански страни. Правозащитни организации изрекоха опасения, че върнатите в Турция лица могат да бъдат подложени на изтезания и лишени от обективен правосъден развой. ​
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР