Президентът на Царско село Иво Андреевски даде интервю пред официалния

...
Президентът на Царско село Иво Андреевски даде интервю пред официалния
Коментари Харесай

Президентът на Царско село: Заслугата за победата над ЦСКА е и на Любо Пенев

Президентът на Царско село Иво Андреевски даде изявление пред формалния уебсайт на клуба, в което разяснява успеха над ЦСКА и обезпеченото присъединяване на тима в горната четворка на втората осмица. Там тимът ще се бори за 7-мото място, което дава право на плейоф за Лига Европа.

- Втора поредна година побеждавате ЦСКА – по какъв начин се реализира сходна постоянност и на какво се дължи?
- И различен път съм казвал – за тима на Царско село не е самоцел дали ще победи Левски, ЦСКА или някой различен от водещите тимове. За нас постоянно е било значимото е да изградим един уравновесен тим, да имаме различим образ, да се развиваме във възходяща линия като клуб. Победата в даден мач носи страст и задоволство от добре свършена работа, само че ние постоянно гледаме по-глобално на нещата.

- Как се отрази напускането на Любо Пенев?
- Всяка промяна на треньор се отразява по един или различен метод. Още повече, че в тази ситуация не става въпрос за по-популярния метод – освобождение на треньор поради слаби резултати. Тук се случи противоположното. С Любо Пенев имахме джентълменско съглашение да не го стопираме, в случай че получи оферта от по-класен отбор. Но следата, която той остави в Царско село, ще ни прави работа, ще бъде фактор за още по-доброто ни развиване. Благодарим му за базата, за основите, които наля. И това се видя най-добре в мача против ЦСКА. Колкото и необичайно да звучи, Любо Пенев има заслуга за успеха над ЦСКА.

- Тони Здравков беше ли първи избор, когато незабавно търсихте нов треньор?
- Тони Здравков е доста добър експерт имахме шанса в този миг той да бъде свободен. Общо взето бързо взехме решение, хубавото в тази ситуация е, че познаваме работата му, следим всички тимове в елита, а той броени дни преди този момент бе на работа в Ботев Враца. Не сме разглеждали други кандидатури, той ни беше първа алтернатива.

- Победата над ЦСКА беше ли предстояща, откакто няколко дни по-рано „ алените “ демонстрираха забележителна игра против Лудогорец?
- Инерцията, която бяхме набрали под управлението на Любо Пенев, си сподели думата. Имахме леко разтърсване в мача с Локо Пд, приписвам го на треньоската промяна, само че в неделя всичко си пристигна на място. Знаехме, че съперникът ще бъде изтощен, разконцентриран, ненапълно в мислите си още ще бъде в Разград. И бяхме длъжни да използваме тези фактори. Видяхте, че даже откакто те изравниха, ние продължихме да търсим успеха и тази непримиримост бе възнаградена.

- Не се ли притеснявахте, че Любо Пенев познава доста добре тима на Царско село и това ще бъде преимущество за ЦСКА?
- Да, имаше го този миг, предвидихме го, знаехме, че ще е по този начин. В известна степен ни оказа помощ фактът, че той бе осъден за тази среща. Но в последна сметка играчите са основните реализатори на терена, не толкоз треньорът.

- Царско село ще е в горната четворка на втората осмица – какви са задачите?
- Психологически нещата към този момент са на наша страна, борим се за 7-то място, за възможен бараж за евротурнирите. Аз се майтапих с другари след мача с ЦСКА, че отваряйки ни се този късмет, защото имам непрекъснати бизнес задължения множеството време в последно време извозвам в Европа, по евентуално е тимът да пристигна при мен, в сравнение с аз да намеря време, постоянно да се връщам. Това несъмнено в кръга на шегата. Имаме силите и мотивацията да се преборим за нещо по-голямо, мисля, че към този момент сме постигнали нужното равнище за това. Нещата са сложени на постоянна основа, няма да е изненада едно класиране в евротурнирите.

- Имате ли към този момент набелязани имена за лятна селекция?
- Това е развой, който в никакъв случай не е спирал в нашия клуб. Започнали сме диалози с част от футболистите в клуба, които желаеме да останат. Нямам никакво подозрение, че привличането на нови имена ще вдигне още повече равнището на тима ни. Не бързаме, преценяме деликатно, следим, избираме. Може да си позволим да избираме играчите, които са ни нужни.

- Какво е вашето мнение – за или срещу разширение на групата на 16 тима?
- Този въпрос има доста плюсове и минуси, ние като мнение изразихме към този момент мнение, че сме за елитна група, формирана от 16 тима. Но считаме, че би трябвало по-широка полемика по тази тематика, дано всеки клуб да изкаже своето мнение „ за “ или “против “, своите визии по въпроса и тогава да се вземе решение. Да не се взема без допитване до самите клубове. Задължително сме за обединяване на всички тимове при сходен проблем и съответното решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР