Президентът на Световната лека атлетика Себастиан Коу смята, че стъпките

...
Президентът на Световната лека атлетика Себастиан Коу смята, че стъпките
Коментари Харесай

Себастиан Коу за технологиите и световните рекорди

Президентът на Световната лека атлетика Себастиан Коу счита, че стъпките за ограничение на проучванията и създаването на обувки единствено биха “задушили нововъведенията “, защото елитните спортисти все по-често усъвършенстват международните върхове, носещи високотехнологични обувки.

Дебат за обувките на бегачи се води от известно време, защото високотехнологичните обувки, създадени от Nike, изиграха основна роля в две от най-големите достижения в бяганията през 2019 година.

Уганданецът Джошуа Чептегей усъвършенства международния връх за мъже на 10 000 метра, а Летенсебет Гидей от Етиопия поправя върха на 5 000 метра при дамите във Валенсия през октомври предходната година, като и двамата бяха с обувки ZoomX Dragonfly на Nike.

Кениецът Кибивот Канди усъвършенства международния връх в полумаратона с 29 секунди предишния месец, носейки обувки за шосейни бягания на Adidas.

“Спомням си интервал в средата на 2000-те, когато Adidas бяха царете на подиума. Така че тези неща идват на цикли “, сподели Коу, представен от Guardian.

“И има вградена динамичност, при която фирмите за обувки към момента влагат доста пари в научноизследователската на обувките. Доволен съм, че го вършат.

В момента съм много спокоен за това. И салдото на преценката тук постоянно е,... че не би трябвало да се занимаваме с опити да задушим нововъведенията ", добави двукратният олимпийски първенец на 1500 метра.

Коу сподели също по този начин, че спортът не е достигнал точка, в която “световните върхове се раздават като конфети “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР