Президентът на Световната антидопингова агенция (УАДА) Витолд Банка предупреди спортистите

...
Президентът на Световната антидопингова агенция (УАДА) Витолд Банка предупреди спортистите
Коментари Харесай

Президентът на УАДА предупреди спортистите да внимават

Президентът на Световната антидопингова организация (УАДА) Витолд Банка предизвести спортистите да внимават по време на пандемията от ковид, защото се организират по-малко проби от нормалното.

" Ако глупците излязат с концепцията, че е пристигнало времето за допинг, тогава споделям: Не! Ще стартираме по-голям брой проби с всички антидопингови организации допустимо най-бързо. Основната ни задача е да премахнем допинга в спорта ", сподели Банка в изявление за немския портал " Sportbuzzer ".

УАДА трябваше да понижи взимането на проби заради рестриктивните мерки в доста страни, само че Банка сподели, че " работихме доста интензивно за попречване и разкриване на допинг ".

Бившият министър на спорта в Полша добави, че тестванията за допинг са единствено един метод за хващане на извършители, само че има и други като биологичния паспорт, дълготрайния разбор и съдействието със съответните органи.

Банка съобщи, че нов допинг тест ще бъде тестван на Олимпиадата в Токио, отсрочена за идната година, а по-късно и публично на зимните игри в Пекин 2022.

Банка, който встъпи в служба на 1 януари, съобщи, че цели да усъвършенства финансирането на УАДА, което се подкрепя от държавни управления и спортни асоциации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР