Президентът на Словакия отхвърли плана на служебното правителство на нейната

...
Президентът на Словакия отхвърли плана на служебното правителство на нейната
Коментари Харесай

Тежка новина за Украйна. Кой спира помощта

Президентът на Словакия отхвърли проекта на служебното държавно управление на нейната страна за изпращане на спомагателна военна помощ на Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Тя съобщи, че служебният кабинет няма нужните пълномощия. Също по този начин посочи, че партиите, които са срещу помощта за Украйна сега договарят за сформиране на държавно управление, съобщи news.bg.
-->
От Президентската канцелария разясниха, че актуалното държавно управление на технократите има единствено лимитирани пълномощия, тъй като е изгубило избор на доверие в Народното събрание на 15 юни. Технократският кабинет бе образуван за да изведе страната до предварителните избори.

Президентът Зузана Чапутова изиска от водача на спечелилата изборите партия да се опита да сформира съдружно държавно управление. Бившият премиер-популист Робърт Фицо и неговата лява партия Smer, завоюваха 22,9% от гласовете в събота. Той ще има 42 места в 150-местния парламент.

Фицо даде поръчка да спре помощта за Украйна. Словакия беше главен покровител на Украйна, дарявайки оръжие, в това число своя флот от изтребители МиГ-29 от руската ера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР