Президентът на Славия Венцеслав Стефанов излезе с открито писмо, което

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов излезе с открито писмо, което
Коментари Харесай

Венци Стефанов с писмо към феновете

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов излезе с намерено писмо, което идва в отговор на фенските заявления от последните няколко дни. Публикуваме изказването на Стефанов без редакторска интервенция:

" По мотив на декларациите в общественото пространство на другите по название и предопределение групировки почитатели на ПФК Славия, до една кълнящи се в обич и лоялност към представителния тим и клуба, декларирам:

Повече от 25 години отпред на ПФК Славия, не съм допускал, а и не бих позволил, хора, без директно отношение към финансирането на клуба и представителния тим да изискват обществено по какъвто и да е метод кадрови промени в администрацията на клуба, да упорстват за треньорски рокади, за привличане на едни футболисти или за трансфериране на други.

Не приписвам значение на обстоятелството дали почитателите са " ултрас " или " бойс ", управлението на клуба се отнася към всички с идентична угриженост и постоянно ще бъде срещу самозванците измежду почитателите, които квалифицират прекосяването на наши, славистки гении, в други клубове, като " рязане онлайн месо " и " неправилна " клубна политика.

ПФК Славия е един от дребното клубове в България, които в сложна икономическа конюнктура, построяват и трансферират в именити задгранични тимове млади футболисти. Това е безспорен факт, който не трябва да се подценява, когато, по какъвто и да е мотив, се разисква или разяснява активността на нашия клуб.

Категорично съдя некоректното отношение на самозванците от декларациите към старши треньора Александър Тарханов, както и подигравките с личността му и политиката му към сближение и подмлядаване на състава. За сведение на критикарите от " бойс " и " ултрас ", същият този " червенобузест съветски старик ", Александър Тарханов преди 4 години изведе Славия до първо европейско присъединяване след повече от четвърт век, а в кариерата си е дал старт на повече млади футболисти, в сравнение с са космите по брадите на съперниците му от " бойс " и " ултрас " и така нататък наранени ентусиасти.

Намирам за нужно таман в този момент, в извънредно сложната конюнктура и в изискванията на тотална рецесия създателите на пасквилите против Славия, сякаш в името на Славия, да знаят, че точно за тяхната " огромна обич " към Славия и деянията им по трибуните по време на мачове, изплащаме годишно над 30 хиляди лв. санкции, че съвсем след всеки кръг в елитната група пред дисциплинарните органи на БФС представители на клуба и юристите му дават пояснения за държанието точно на почитателите, които в този момент пишат заявления.

Нека за прощален път на последователите на Славия им стане ясно, че те не са фактор, от който зависи финансовото положение на клуба и спортно-техническото равнище на тима. Не зависи нито състава на треньорския екип, нито състава на футболистите. От учредяването си до наши дни Славия е сплотява, и ще сплотява съидейници, безкористно отдадени на любовта си към тима и футбола, само че и задоволително лоялни и предани.

Слависти, дано не забравяме думите на нашите учредители: " Славия е на обречените да я обичат вечно. " Изречени са през април 1913 година. "

Венцеслав Стефанов
Президент на ПФК Славия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР