Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори обширно на пресконференция след

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори обширно на пресконференция след
Коментари Харесай

Венци Стефанов с равносметка за изминалия шампионат

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов приказва обстойно на конференция след края на сезона в efbet Лига. 

„ Моето мнение за формата на шампионата е същото като на Ангел Славков. Винаги, когато са били 16 тима, е имало 30 кръга, плюс мачовете за Купите. Видяхме, че има доста недобри решения. Има квалификации, има другарски мачове интернационалните. Националите не могат да се възстановят задоволително бързо. Старият формат с 16 тима за мен е най-хубавият за българския футбол. Има задоволително време и за отмора, и за възобновяване. Особено във втората част на шампионата постоянно изкристализират. Тогава се вижда кое е вярно и кое не, натежават картоните и наказванията. В Испания, Англия, Франция играят през три дни, само че базата е на друго равнище. Излиза, че видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крайници. 

„ Обявиха, че УЕФА проверява някои мачове. Имаше срещи, в които не се игра футбол. Чест му прави на Цветомир Найденов, че изигра мачовете си на цялостен феърплей “, съобщи Стефанов.

„ Много скоро ще ви кажа кой ще е идващият треньор. Не желая да приказвам нищо авансово, тъй като ще стартират спекулации, желая да бъда правилен. Ангел Славков ще остане в щаба. Подготовката ще е отново на Банско. Мисля, че на 23, нещо такова. Виктор Генев се връща в Славия, а Емил Виячки отива в ЦСКА 1948 “, разкри президентът на Славия.

„ Мачът с Арда за мен е най-голямата ни неточност. Ние си говорихме и с Ангел, аз доста го почитам, само че в случай че при 2:1 за Славия на вратата беше застанал Георги Петков, мачът свършваше. Просто за мен колкото пъти гледах изравнителния гол, топката излиза отвън границите на терена при центрирането. Може би от въздуха като е, не се вижда. И тук, ВАР-МАР, заминаваш. ВАР няколко пъти ни ощети.

Свалям шапка на съдията от Шумен (б.р. - Станислав Тодоров), той не ги бакали за слива, има си лично мнение и по този начин би трябвало да бъде “, безапелационен бе Стефанов.

Държавата не може да се оправи, вие желаете 16 или 18 тима. Явно се вижда и се оказва, че не това е печелившият вид. За мен и Септември, и Спартак Варна заслужават да са във Висшата лига, изцяло го заслужават. Радвам се, че Крумовград завоюваха промоция. Има раздвижване в този регион. Дано да създадат освен това. Тези, които са добре с математиката, се оправят. За това, че няма да играе на личния си стадион, не е отговорен Крумовград, а страната.

Ако се бяха отделили по 50 милиона за 10 тима, към 500-600 милиона, което не е тежко задължение за страната, щяхме да имаме няколко стадиона. Като виждам за новия стадион на „ Армията “ се подвигат оранжеви, зелени, пембени, за спорта се отделя примерно 100 милиона, 1 милиард, както има един човечец - Орбан се споделя, е направил доста за спорта, хората се радват, направил е един уют, могат да се радват. Самите уреди като се създадат, като се изключи че ти е прелестно да отидеш, могат да се самоиздържат. Ние с ограничавания бюджет таман възстановим един бранш и пристигна Левски - мазало, пристигна ЦСКА - мазало. Още никой не си е платил. Има полиция, служителите на реда гледат, а тези си трошат. Има си камери. По този метод оправия няма да има “, продължи Стефанов.

„ Най-щастлив бях като се върна Спартак Варна, тъй като е име в българския футбол и е Варна. В Бургас няма тим даже в Б Група, а е град с толкоз предприемачи, това е срамно. Крумовград и Бургас е Лом и Лондон. Всичко е до организация. Хората, които са там по места, в случай че има готовност, в случай че има предпочитание, могат да създадат доста неща. Виждате какви пари се изсипаха на „ Герена “ и на други места, нека най-малко с „ Колежа “ станат нещата “, добави Венци Стефанов.

„ Светослав Вуцов е добре, не се радвайте. Ще стартира подготовка с тима. Ако има оферта, която да задоволява тима, ще я погледнем. Няма да стопираме никого, в случай че може да си развие живота. Светльо го чака доста положително бъдеще “, изясни босът на „ белите “ по адрес на вратаря Светослав Вуцов.

„ Чудеса от националния тим не чакам. Видях момчетата, които е извикал Младен Кръстаич, не желая да му давам оценка, за мен има други, които повече заслужават, само че това е мое мннеие. Добре че най-малко Чочев е вътре. “

„ Видя се по какъв начин се развиват събитията в Ботев Пловдив, взимат български треньори, сменят политиката. Явно на почитателите им писна да гледат 15-20 чужденци в клуба. Президентът на Ботев ми сподели, че футболът е бизнес, отговорих му, че аз съм доста по-отдавна в този бизнес. Казвали са ми всякакви сътрудници да взимам играчи в Славия, някои даже не вкарваха, след време си отпътуват. От много години аз и моите сътрудници твърдо сме решили да развиваме повече ДЮШ, оттова излизат много положителни деца. Можеш да разчиташ на 1-2-3 чужденци, само че да са доста по-добри от нашите. Да са запаси, както в Лудогорец, ЦСКА, Ботев, Левски, дори има и в провинциалните тимове, гледах дори в трета лига, попитах тези бежанци ли са.

Това не подвига равнището. Къде да отидат децата като стартират да се развиват? Това е като едно цвете, което като стартира да разцъфва, ти го съсипваш. За това не е отговорен Боби Михайлов, а страната. Ако подкрепя, няма да се търсят чужденци, които да чакаме да станат Лукаку-Мукаку. Георги Иванов-Гонзо работи вярно и аз съм прелестно сюрпризиран, той е израсъл тук, тръгнал е от нулата и е станал легенда в Левски. Дано да не остане единствено на хартия и единствено благопожелание. Това да се провеждат няколко мача, да се видят гениите е хубаво, само че като не му дават късмет. Гледах Левски – Арда. Свалям шапка на това момченце Асен Митков. Ако аз съм треньор, няма да го извадя от състава, само че разнообразни са вижданията на треньорите. От това се случва разминаването. Имаме гении, положителни са “, съобщи той.

„ Прочетох и в националния имена на момчета, които не играят в съставите си. Малко или доста не са на максимума на опциите си. Шансът е нашите деца да играят. Искам да ви кажа нещо, което го мисля и считам, че нека да съм неприятен оракул – от тези наши 4 тима, които са се класирали, може би 1 ще продължи в по-следваща фаза. Два мача, най-вече три и се прибираме. И какво? Какво следва? Защото тези тимове, които в този момент ще влязат, само ЦСКА 1948 дава късмет на повече българи. Другите три клуба са отново от прът и въже. Това никога няма да увеличи престижа на българския футбол. От тези, които са в националния тим, ще гледаме мачовете, ще видите, че тези, които играят в Европа, ще бъдат с една класа над тези, които играят в българските клубове, най-много тъй като не играят постоянно, нямат нужния опит, имат предпочитание обаче не стига единствено предпочитание. “

Стефанов разяснява и изключването на 41 клуба от БФС: „ Самият Димитър Бербатов би трябвало да си даде сметка, че дава празни обещания, ще бъде цветя и рози, тъй като това са най-вече клубове от дребните обитаеми места, които като им кажат, че ще създадат терен, аз считам, че множеството от тях са заблудени. БФС не е Майка Тереза, имаше клубове, които не са си платили отговорностите, членския импорт, не са взели участие в районни шампионати, имаше и неуредици. Сигурно е имало и такива, които са се подвели по приказките на Димитър. Той до през вчерашния ден играеше футбол, в този момент се вози с тротинетка по улиците и внезапно желае да стане президент.

Всяко нещо с времето. Казах им и на него, и на Стилиян, че положителният вид е да се сътвори нещо, да покажат, че могат нещо, да управляват било клуб, било спортна организация, която да реализира някакви резултати. Ако единствено името е задоволително, за мен това е гибелно решение за българския футбол. С нищо няма да се подобрят. Чувам за някакви спонсори, някакви нови стратегии. Абе, ей, не посадиш ли в равнищата, нищо няма да поникне. Първо посей, моите почетения, беше сериозен футболист, само че това не значи, че може да бъде президент. И да вършим тази скица проба-грешка не си коства. Поеми един клуб и да забележим по какъв начин управляваш. Изведнъж туп от горната страна.. Така мисля аз ", приключи шефът на " белите ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР