Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски коментира, че събитието за

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски коментира, че събитието за
Коментари Харесай

Пендаровски: Никой не знае колко ще останат на власт сегашните управляващи на България и дали договорките ни ще важат

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски разяснява, че събитието за откриването на клуба на Културен център " Иван Михайлов " в Битоля е противоречиво заради името на клуба и структурата на българската делегация, заяви МИА.

В предаване на телевизия " Алсат " Пендаровски насочи забележки както към институции на Северна Македония, по този начин и към делегацията от България.

Коментирайки настояванията за включване на македонците с българско съзнание в конституцията на Северна Македония, Пендаровски сподели, че по този въпрос може да се беседва, само че няма гаранции, че последващо българско държавно управление няма да издигне други претенции. По думите му никой не може да подсигурява какъв брой дълго ще останат на власт сегашните ръководещи в България и идващото българско държавно управление може да каже, че " това, което предходното държавно управление подписа, те бяха предатели на нашата идея, не ни интересува. "

Пендаровски означи, че сега с България се разисква тъкмо дали настояването за регистриране на българите в конституцията ще бъде част от преговорната рамка с Брюксел и по кое време би било изпълнено това изискване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР