Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че севернокорейският лидер Ким

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че севернокорейският лидер Ким
Коментари Харесай

Тръмп вече смята Ким Чен-ун за „отговорен“ и „почтен“ човек

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е „ доста виновен “ и „ доста честен човек “ и че режимът в Пхенян желае среща на върха допустимо най-скоро, съобщи английският „ Гардиън “.

Изказването на Тръмп е внезапен поврат спрямо „ Малкият човек ракета " (Little Rocket Man) – прякорът, който Тръмп даде на водача на Северна Корея предходната есен.  

„ Беше ни казано, че те желаят срещата да се организира допустимо най-скоро. Смятаме, че това е ужасно събитие за света “, сподели Тръмп по време на взаимна конференция с гостуващия във Вашингтон френски президент Еманюел Макрон.

„ Той беше доста открит и даже бих споделил доста честен, съдейки по това, което виждаме “, разяснява Тръмп, визирайки Ким Чен-ун, който пристигна на власт в Северна Корея през 2011 година

По-рано стана ясно, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ и претендент за държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е посетил Пхенян при започване на месеца, с цел да приготви срещата на високо ниво сред Тръмп и Ким Чен-ун.

Миналата седмица севернокорейският водач съобщи, че ще страната му ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания и ще приключи тестванията на балистични ракети.  

„ Северна Корея е обещавала доста неща през годините, само че в никакъв случай до момента те не са се намирали в тази позиция “, разяснява Тръмп.

Американският президент обаче акцентира, че към момента има доста работа за извършване и че крайната цел е премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров.

„ Би било елементарно да сключа елементарна договорка и да разглася победа. Няма да го направя. Искам те да се отърват от своите нуклеарни оръжия! “ “, съобщи президентът на Съединени американски щати.

„ Ще забележим до каква степен ще докара всичко това “, сподели още Тръмп, като добави, че е подготвен да си тръгне от среща сКим Чен-ун, в случай че диалозите не са „ продуктивни “.

„ За разлика от предходните администрации, аз ще напусна масата за договаряния, в случай че срещата не е ползотворна. Въпреки това, мисля че имаме опцията да създадем нещо доста особено. “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР