Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля да обяви

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля да обяви
Коментари Харесай

Тръмп обмисля да обяви антифашистка организация за терористична

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че обмисля да разгласи крайнолявата антифашистка група " Антифа " и бандата МС-13 за терористични организации, предадоха ДПА и ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Обмислям да обявим Антифа, страхливите Радикални Леви Откачалки, които се разхождат и удрят хора (но единствено такива, които не могат да се бият) по главите с бейзболни бухалки (заедно с МС-13 и други) ", заяви Тръмп през вчерашния ден в Туитър. " Това ще улесни полицията да си прави работата ", добави президентът.

Тръмп нееднократно е подлагал на критика крайнолявата група, като наскоро дефинира членовете й като " заболели, неприятни хора " на предизборна среща в Северна Каролина. В средата на този месец републиканските сенатори Тед Круз и Бил Касиди внесоха резолюция, призоваваща за определянето на Антифа като терористка организация.

Според тях членовете на придвижването са " терористи, склонни към принуждение маскирани побойници, които " се борят срещу фашизма " с същински фашизъм ".

В резолюцията на Круз и Касиди се напомня за нападението против консервативния публицист Анди Нго по време на митинг в Портланд, където се стигна до конфликти сред леви и десни протестиращи.
В Съединени американски щати придвижването " Антифа ", кратко от антифашист, е събирателно наименование на всички антифашисти, отбелязва ТАСС.

Бандата МС-13, или " Мара Салватруча ", е основана през 80-те години в Лос Анджелис от бежанци от Централна Америка. Смята се, че през днешния ден има хиляди членове, напомня Асошиейтед прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР