Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е силно натъжен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е силно натъжен
Коментари Харесай

Тръмп натъжен от решението срещу Пол Манафорт

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е " мощно тъжен " от изхода на наказателното дело против някогашния началник на предизборната му акция Пол Манафорт, предадоха международните организации. 

" Пол Манафорт е добър човек. Той беше с Роналд Рейгън. Беше с доста разнообразни хора през годините. Натъжен съм от това ", съобщи Тръмп, откакто правосъдните заседатели оповестиха Манафорт за отговорен по осем обвинявания за заобикаляне на данъчните закони и банкова машинация. 

" Това въобще не е обвързвано с мен. Не е обвързвано с съветския скрит план. Това е лов на вещици и срам ", сподели президентът пред медии в Чарлстън, Западна Вирджиния, представен от Ройтерс. 

По-рано през днешния ден правосъдните заседатели оповестиха ветерана политик за отговорен по 8 от 18 обвинявания, свързани с нарушение на данъчното законодателство, на банковото законодателство и укриване на задгранични банкови сметки. По останалите 10 обвинявания заседателите не съумяха да реализират единогласие. 

Манафорт е обвинен по две каузи - във Вирджиния и във федерален окръг Колумбия прецизира ТАСС. Във Вирджиния е упрекнат в укриване на банкови сметки, пране на пари и данъчни измами, в това число по време на работата си в Украйна. В момента правосъдните заседатели разискват присъдата против него. 

В столицата някогашният помощник на Тръмп е упрекнат в скрит план против Съединени американски щати, пране на над 30 млн. $, лъжесвидетелстване, неспазване на законите за откриване на информация за лобистки ползи в Украйна и активност като нерегистриран задграничен сътрудник.

Манафорт твърди, че е почтен. Адвокатите му обявиха, че не желаят сливане на делата въпреки доста от обвинителните точки да съответстват. 

Манафорт се включи в предизборния щаб на Тръмп през март 2016 година и го оглави през юни. На 19 август обаче бе уволнен от поста, откакто Кев го упрекна в нелегално приемане на огромни суми сред 2007 година и 2012 година. Обвиненията против него значително предшестват работата му по предизборната акция на Тръмп.

69-годишният политик може да бъде наказан на десетилетия в пандиза, добавя АП.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР