Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Северна Корея: Какво остана за санкциониране?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да наложи нови наказания против Северна Корея. Изказването му пристигна след следващия тест на балистична ракета от Пхенян. Но Организация на обединените нации към този момент предприе редица ограничения, с цел да накаже Ким Чен-ун - какви варианти останаха?

Съединените американски щати се пробват да накарат други страни - и изключително Китай - да притиснат стопанската система на Северна Корея и да накарат Ким Чен-ун да зареже нуклеарната си стратегия.

В изявлението си, Тръмп не изясни какви ще бъдат новите наказания, само че съгласно специалистите - задачите стават все по-малко.

Има три съществени области, към които Съединени американски щати може да се прицели, написа CNN - китайските банки, доставките на нефт и морският търговски флот на Северна Корея.

Правителството на Съединени американски щати желае китайските банки да спрат да вършат бизнес със севернокорейски жители и компании. Експерти настояват, че точно те обезпечават финансовите канали, които разрешават на Пхенян да избегне резултата на досегашните наказания. Американските регулатори могат да замразят част от активите им в Съединени американски щати или да ги санкции с милиарди, с цел да ги накара да спомагат.

Втората стъпка може да е петролът. " Течното злато " е извънредно значимо за стопанската система и армията на страната, а Китай е най-големият снабдител. Съединени американски щати желае да приключи и тази процедура. Поднебесната империя към този момент даде обещание да понижи доставките, само че Пекин не желае да приключи търговията напълно.

Причината по тази причина е, че Китай счита, че петролно ембарго може да " бутне от ръба " режима, а всеки следващ сюжет е " призрачен сън ", споделя Йанмей Кси, анализатор в Gavekal Dragonomics.

Администрацията на Тръмп наложи наказания и на няколко севернокорейски компании с фокус върху морския превоз и търговията. Според Съединени американски щати те придвижват първични материали и други артикули сред Китай и Северна Корея. Но специалисти споделят, че сходни наказания са сложни за налагане и не са изключително ефикасни. Една от аргументите е, че огромна част от тях нормално плават с непознат байрак и са регистрирани в офшорки.

Един от разновидностите е те да бъдат " прихващани ", само че това сигурно ще ескалира неимоверно напрежението./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР