Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изтегли държавата от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изтегли държавата от
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да изтегли САЩ от СЗО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да изтегли страната от Световната здравна организация (СЗО) и да замрази финансирането й за непрекъснато, осведоми Агенция Франс Прес.

Той съответно предизвести, че Вашингтон ще спре финансирането за непрекъснато, в случай че не бъдат направени " основни усъвършенствания " през идващите 30 дни.

Съединени американски щати краткотрайно стопираха заплащанията за СЗО в средата на април, обвинявайки организацията, че е прекомерно близка с Пекин и покрива и неприятно ръководи пандемията от ковид.

Тръмп пусна в " Туитур " фотоси с писмо, изпратено до генералния шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Според американския водач в писмото се загатват минусите на организацията в ръководството на пандемията, в това число и че е пренебрегнала ранни предизвестия за появяването на вируса и че си сътрудничи с Китай пристрастно.

" Ясно се вижда, че повторените от вас и вашата организация неправилни дейности в отговора на пандемията са извънредно скъпи за света. Единственият метод Световната здравна организация да продължи напред е, в случай че в действителност показва самостоятелност от Китай ", написа Тръмп в писмото.

" Ако Световната здравна организация не се ангажира със основни усъвършенствания през идващите 30 дни, ще направя моето краткотрайно заледяване на финансирането на Съединени американски щати за Световната здравна организация непрекъснато и ще обмисля преустановяване на участието в организацията ", заплаши президентът на Съединени американски щати.

Вчера от СЗО оповестиха, че ще стартират без значение следствие на отговора против пандемията от ковид. По време на почналата през вчерашния ден двудневна виртуална Световна здравна асамблея Тедрос призна, че има дефекти и сподели пред събранието, че приветства апелите за обзор.

По-рано Тръмп заяви, че взема хидроксихлорохин срещу Covid-19, който съгласно мнозина е рисков за сърцето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР