Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува секретаря за вътрешната сигурност

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува секретаря за вътрешната сигурност
Коментари Харесай

Тръмп захапа секретаря си по вътрешната сигурност заради миграцията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува секретаря за вътрешната сигурност Кирстен Нилсен по време на разгорещена среща на кабинета тази седмица, оповестява АП.

Тръмп се развикал на министъра поради неспособността й да спре противозаконната имиграция.

Американският водач упрекна Нилсен по време на среща в сряда, че не прави задоволително, с цел да спре противозаконната имиграция , разкриха източници, осведомени със случилото се.

Нилсен, разкри източник, се е пробвала да изясни, че проблемите са комплицирани и че пълномощията на департамента са лимитирани поради юридически рестрикции. Тя споделила пред президента, че екипът й прави всичко допустимо, само че Тръмп не бил уверен от причините й.

За случая първи заяви вестник " Ню Йорк таймс ". Изданието отбелязва, че Нилсен е била на ръба да подаде оставка . Бившият заместник-началник на кабинета даже е подготвил писмото за оставка , само че не е предадено.

Но представител на департамента отхвърли " измислената " информация на вестника, че Нилсен е подготвила оставката си.

Секретарят по вътрешната сигурност не отхвърля, че по време на срещата е имало развълнуван спор, само че споделя паниката на президента.

Тръмп е сърдит, че тя не може да подсигури границата и неведнъж прикани Конгреса да прокара промени за укрепване на " ужасното " имиграционно законодателство.

По време на протест в Индиана в четвъртък вечерта Тръмп се оплака, че " ние имаме най-лошите имиграционни закони в историята на човечеството " и прикани гласоподавателите да го подсилят с избиране на републиканци на частичните избори през ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР