Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на администрациите на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на администрациите на
Коментари Харесай

Тръмп обвини в цензура Фейсбук и Туитър

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува решението на администрациите на Facebook и Туитър, което ограничи разпространяването в тези платформи на обява на „ Ню Йорк Пост “. В нея се разкрива поверителната преписка на Хънтър Байдън - наследник на претендента за президент на Демократическата партия Джо Байдън - със съветника на управлението на украинската компания „ Буризма “ Вадим Пожарски, написа БГНЕС. " Толкова е извънредно, че Фейсбус и Туитър смъкнаха " Ню Йорк Пост " за безспорни e-mail-и, свързани със Спящия Джо (както Тръмп назовава Джоузеф ) и сина му Хънтър. За тях това е единствено началото. Нищо. По-лошо от подкупен политик няма “, написа Тръмп в Туитър.
В същото време той прикани за „ анулация на раздел 230 “. Тук евентуално става въпрос за раздел от Закона за етиката в региона на връзките. В края на май американският водач подписа изпълнителна заповед, регулираща активността на обществените мрежи в страната. Според Тръмп този документ има за цел да откри нов правилник. Както тогава означи ръководителят на Белия дом, обществените мрежи, участващи в цензура или политически дейности, към този момент няма да имат имунитет за отговорност . Говорителят на Facebook Анди Стоун съобщи по-рано в Туитър, че обявата на „ Ню Йорк Пост “ попада в категорията на материалите, които би трябвало да бъдат тествани за достоверност на обстоятелствата от трети страни сътрудници на обществената мрежа .
 Цели 17 % преимущество на Байдън пред Тръмп, съгласно изследване Цели 17 % преимущество на Байдън пред Тръмп, съгласно изследване
Предизборната битка в Съединени американски щати навлиза във финалната си фаза и изследване на Opinium Research и The Guardian демонстрира рекордните 17 % р...
„ Ню Йорк Пост “ разясни, че е премахнал упоменатите e-mail-и от твърдия диск на компютър, който се ремонтира в студио в Делауеър. Вестникът не обяснява за чий компютър се отнася. Хънтър Байдън беше член на борда на „ Буризма “ от 2014 година до 2019 година През 2016 година, до момента в който беше вицепрезидент на Съединени американски щати, прикани за освобождението на украинския общоприет прокурор Виктор Шокин, който стартира следствие на украинската газова компания. Шокин е уволнен и следствието на „ Буризма “ е спряно. През февруари 2020 година Държавното бюро за следствие на Украйна образува наказателно дело по тъжба на Шокин за хипотетична интервенция в работата му от Джоузеф Байдън.
Скандалната история, обвързвана с името на Байдън докара до началото на процедурата за импийчмънт на Тръмп. Според известия в американската преса, представители на администрацията на Тръмп са се пробвали да намерят нечистотия върху Джо Байдън в Украйна и да се намесят в акцията му за президент на изборите през 2020 година Демократите упрекнаха Тръмп, че се пробва да окаже напън върху украинския президент Владимир Зеленски да възобнови наказателните каузи против „ Буризма “ и предизвикаха процедурата за импийчмънт на американския президент. Сенатът на Конгреса на 5-ти февруари обаче оправда Тръмп по всички обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР