Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря с руския лидер Владимир

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря с руския лидер Владимир
Коментари Харесай

Тръмп и Путин разговаряха по телефона повече от час

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беседва с съветския водач Владимир Путин повече от един час през днешния ден. Те са разискали опцията за ново нуклеарно съглашение, нуклеарното разоръжаване на КНДР и политическата обстановка във Венецуела, заяви Белият дом, представен от " Ройтерс " и американски медии.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс съобщи пред кореспонденти, че Путин и Тръмп са разговаряли за опцията за подписване на ново многостранно нуклеарно съглашение сред Съединени американски щати, Русия и Китай или удължение на стратегическото нуклеарно съглашение сред Съединени американски щати и Русия.

Те също са дискутирали отчета на Робърт Мълър и търговията, разясняват от Белия дом.

По отношение на отчета на специфичния прокурор, Сандърс означи, че " двамата водачи знаеха, че не е имало сговор ". Тя добави, че разискванията по въпроса са били къси.

Тръмп е призовал Путин да окаже по-голям напън върху Пхенян.

По въпроса за Венецуела американският водач е повторил потребността от " кротичък преход " на властта.

Кремъл удостовери за телефонното позвъняване.

Говорителят на съветския водач Дмитрий Песков означи, че са разговаряли съвсем час и половина.

Двамата са разговаряли по телефона общо повече от шест пъти. През предходната година Путин съобщи, че " постоянно " беседват.

Преди седмица " Вашингтон пост " писа, че президентът на Съединени американски щати е наредил на администрацията си да приготви нови контракти за надзор над въоръжението с Русия и Китай.

Русия разгласи, че ще проучва всички американски хрумвания за ново нуклеарно съглашение, в случай че и когато получи съответни оферти от Вашингтон.

Директивата на американската администрация идва след решението на Тръмп едностранно да изтегли Щатите от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег, който има за цел ограничение на вероятността от нуклеарна война в Европа. Русия предприе реципрочна мярка.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР