Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства срещата между южнокорейският му

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства срещата между южнокорейският му
Коментари Харесай

Тръмп приветства срещата между лидерите на Северна и Южна Корея

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства срещата сред южнокорейският му сътрудник Мун Дже-ин и водача на Северна Корея Ким Чен-ун и я дефинира като историческа, само че предизвести, че „ единствено времето ще покаже “ дали дипломатическите старания ще имат дълготраен резултат, съобщи „ Ройтерс “.

Тръмп, който се съгласи да се срещне с Ким в околните седмици, изрази в Twitter своето задоволство от новината, че двете Кореи са подписали съглашение за „ цялостно унищожаване на нуклеарните оръжия на полуострова “.

„ След година на гневни ракетни и нуклеарни опити сега се организира историческа среща сред Северна и Южна Корея. Добри неща се случват, само че единствено времето ще покаже! “, написа Тръмп в обществената мрежа.

„ Корейската война свършва! Съединени американски щати и всички американци би трябвало да се гордеят с това, което сега се случва в Корея! “, добави Тръмп в обособен пост.

Тръмп също по този начин благодари на китайския водач Си Дзинпин за огромната помощ, съдействала за намаляването на напрежението в района.

„ Моля, да не забравяте огромната помощ, която моят добър другар президентът Си даде на Съединени американски щати, изключително за Северна Корея. Без него процесът щеше да бъде доста по-дълъг и по-труден! “, написа американският президент.  

По-рано Тръмп съобщи, че се надява да се срещне с Ким Чен-ун през май или юни, до момента в който от Белия дом допълниха, че преди този момент той най-вероятно ще се срещне южнокорейския президент Мун Дже-ин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР