Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди в събота, че Хамза

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди в събота, че Хамза
Коментари Харесай

Доналд Тръмп потвърди смъртта на сина на Осама бин Ладен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери в събота, че Хамза бин Ладен, синът и правоприемник на създателя на „ Ал Кайда “ Осама бин Ладен, е бил погубен при интервенция по битка с тероризма по границата сред Афганистан и Пакистан, предадоха Агенция Франс Прес и " Фокус ".

``
реклама

Американските медии оповестиха в края на юли и началото на август, базирайки се на чиновници на разузнаването, че младият Бин Ладен е бил погубен през последните две години в интервенция, в която са взели участие Съединени американски щати.

Министърът на защитата Марк Еспър удостовери гибелта предишния месец, като съобщи, че по " негово схващане " Бин Ладен е мъртъв, само че Тръмп и други висши чиновници не бяха удостоверили обществено новината.

" Хамза бин Ладен, високопоставеният член на „ Ал Кайда “ и наследник на Осама бин Ладен, беше погубен при интервенция на Съединени американски щати против тероризма в района на афганистано-пакистанската граница ", съобщи Тръмп в малко изказване, издадено от Белия дом.

" Елиминирането на Хамза бин Ладен освен лишава „ Ал Каида “ от значимите му лидерски умения и символичната връзка с татко му, само че подкопава значимите оперативни действия на групировката. "

Изявлението не прецизира времето на интервенцията.

Хамза е 15-тото от 20-те деца на Осама бин Ладен и наследник на третата му брачна половинка Хамза, за който се смяташе, че е на към 30 години, и „ се обрисуваше като водач във управлението на „ Ал Кайда “ “, обявиха от Държавния департамент, като оповестиха премия от един милион $ за главата му през февруари 2019 година - може би след действителната му гибел, разяснява организацията.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР