Президентът на САЩ Доналд Тръмп подхрани медийната теория, че пандемията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подхрани медийната теория, че пандемията
Коментари Харесай

Тръмп раздуха страстите около теорията, че лаборатория в Китай е изпуснала коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подхрани медийната доктрина, че пандемията от новия ковид е почнала, когато патогенът инцидентно е бил освободен от китайска лаборатория, като разяснява целеустремено, че " от ден на ден и повече чуваме историята ", оповестява " Гардиън ".

Любимата телевизия на американския президент Fox News заяви, че " голям брой източници " в американското държавно управление считат, че първичното предаване на вируса е било от прилеп на човек във вирусологичната лаборатория в китайския град Ухан. Заради небрежните ограничения за сигурност инфектираният лаборант по-късно отишъл на влажен пазар в града, където вирусът се популяризирал.

Когато репортерът на Fox News Джон Робъртс загатнал през вчерашния ден за това пред Тръмп на ежедневната му конференция за ситуацията с ковид в Съединени американски щати, той дал отговор: " Е, не желая да го споделям Джон, само че ще ти кажа, че от ден на ден и повече чуваме историята. "

Президентът на Съединени американски щати е прочут с преработването на наличие от Fox News в своите мнения или изявления в " Туитър ", като не е ясно дали му е известна някаква друга информация, която да поддържа изказванието.

Тръмп добави: " Ще забележим. Когато казвате " голям брой източници ", в този момент има проблем, в който можете да употребявате думата " източници ". Но ние вършим доста задълбочено изследване на тази ужасна обстановка, която се случи. "

Тръмп добави, че не желае да разкрива каквито и да било диалози, извършени с китайския президент Си Цзинпин по отношение на лабораторията.

Междувременно той сложи под подозрение и данните, предоставяни от Китай по отношение на броя на инфектираните и умрелите от новия ковид.

" Наистина ли вярвате на тези данни в тази голяма страна, наречена Китай ", попита американският президент в отговор на журналистически въпрос за извънредно огромния брой жертви на ковид в Съединени американски щати.

" Ние оповестяваме всичко, оповестяваме за инфектираните и отчитането ни е положително. Съобщаваме за всяка гибел ", увери той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР