Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново стана прицел на всеобщо

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново стана прицел на всеобщо
Коментари Харесай

Тръмп пак скандализира с брутално изказване след атентата в Барселона

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж стана прицел на всеобщо възмущени е и рецензии - този път поради реакцията си след кървавите атентати в Барселона. С постове в Туитър Тръмп даде като образец за подражателство злокобни способи, употребявани от американския военачалник Джон Пършинг против ислямски екстремисти във Филипините при започване на 20 век, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Тръмп написа в Туитър след атентата в Барселона: " Проучете какво е правил американският военачалник Пършинг на терористите след залавянето им. Повече не е имало коренен ислямски тероризъм в продължение на 35 години. "

В своя туит президентът не уточни съответна тактичност, употребена от Пършинг, само че в своята предизборна акция описа съмнителна история, съгласно която генералът спрял мюсюлманските набези във Филипините, като разстрелвал ислямски бунтовници с патрони, потопени в свинска кръв.

Яденето на свинско месо е неразрешено в исляма, а свинската кръв не би разрешила на мюсюлманите да отидат в парадайса след гибелта.

Повечето историци обаче отхвърлят тази легенда като несъстоятелна или пресилена.

Тръмп беше подложен на критика, когато загатна историята в акцията си, защитавайки потреблението на способи за мъчение като симулирано удавяне против обвинени терористи.

Тя се отнася за събития, станали във Филипините при опит за потушаване на ислямски протест против американската войска сред 1899 и 1913 година

Пършинг, който се популяризира като пълководец през Първата международна война, е бил губернатор на обитаемата най-вече с мюсюлмани филипинска провинция Моро от 1909 до 1913 година Той значително се оправя с въстанието през юни 1913 година в борба, при която умират към 500 ислямски бойци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР