Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново обяви, че Китай и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново обяви, че Китай и
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Китай и Русия са заплаха за нашите ценности, силата ни е най-добрата защита!

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж разгласи, че Китай и Русия заплашват американските полезности, потвърждавайки завоя в Стратегията за национална сигурност към съревнование сред великите сили, предава AFP, представена от " Фокус ".

„ По света ние се изправяме против разбойнически режими, терористически групи и противници като Китай и Русия, които са опасност за нашите ползи, стопанска система и полезности ", съобщи Тръмп пред Конгреса по време на речта си „ За положението на съюза ".

„ В оправянето с тези рискове, ние сме наясно, че слабостите са най-сигурния път към спор и превъзхождащата ни мощ е най-сигурната ни отбрана ".

Президентът изиска 1,5 трилиона $ за вложения в американската инфраструктура.

„ Ще построим блестящи нови пътища, мостове, автомагистрали, железопътни линии и водопроводи из цялата страна ", съобщи американският президент. „ И ще го създадем с американско сърце, американски ръце и американски материали ".

Доналд Тръмп прикани американците да се слагат над партийното разделяне сред демократи и републиканци.

„ Тази вечер, приканвам всички вас да оставите настрани разликите си, да потърсите допирни точки и да постигнете единството, което ни е нужно, с цел да служим на хората, които ни избраха ", съобщи Тръмп.

Тръмп акцентира, че Съединени американски щати би трябвало да модернизират нуклеарния си капацитет.

„ Длъжни сме да модернизираме своя нуклеарен боеприпас, уповавайки се на това, че в никакъв случай няма да ни се наложи да го използваме, само че правейки го толкоз мощен, че да предотврати всеки евентуален акт на експанзия ", акцентира Тръмп.

Президентът не счита, че все още е вероятен безядрен свят. „ Възможно е в бъдеще да пристигна вълшебният миг, когато всички страни по света ще се обединят и ще унищожават нуклеарните оръжия. За страдание, към момента не сме стигнали до там ".

Освен това, Тръмп се изрече срещу орязването на американския боен бюджет: „ Моля Конгреса на Съединени американски щати да приключи практиката на орязване на военния бюджет и да финансира напълно нашите военни ", означи той.

Миналата година Конгресът утвърди пределното равнище на военни разноски на страната в размер на $700 милиарда $ за настоящата финансова година, само че законопроектът за отделянето на тези средства до в този момент не е одобрен от Конгреса и Сената.

Американският държавен глава се похвали с военните победи на американската войска против „ Ислямска страна ". „ Само една година по-късно, съм горделив да рапортувам, че обединението за битка с „ Ислямска страна " освободи съвсем 100% от територията в Ирак и Сирия, която до неотдавна беше в ръцете на тези убийци ", акцентира Тръмп. В тази връзка, той се зарече да продължи битката със международния тероризъм и съобщи, че е наредил на военния министър Джеймс Матис да продължи действието на затворническите уреди в базата Гуантанамо, където Съединени американски щати държат хванатите терористи.

Американският президент предизвести, че „ безразсъдното създаване на нуклеарни ракети " от Северна Корея може „ доста скоро " да се трансформира в действителна опасност за Съединени американски щати.

„ Провеждаме акция на оптимален напън, с цел да предотвратим това ", съобщи Тръмп. „ Опитът от предишното ни научи, че самодоволството и отстъпките единствено провокират експанзия и провокации. Няма да повторим грешките на предишните администрации, които ни сложиха в тази рискова обстановка ".

Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка.

Президентът акцентира икономическите триумфи на страната, ниската безработица, данъчните промени и растежа на тържищата.

Доналд Тръмп разгласи, че положението на съюза е мощно и в този момент е най-хубавият миг за всеки да изживее своята американска фантазия.

„ Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка ", съобщи Тръмп. „ Ако работите старателно, в случай че вярвате в себе си, в случай че вярвате в Америка, тогава може да мечтаете за всичко, можете да бъде всичко, а дружно можем да реализираме всичко ", акцентира президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР