Президентът на САЩ Доналд Тръмп обявява война, ако признае Йерусалим

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обявява война, ако признае Йерусалим
Коментари Харесай

Палестина: Решението на Тръмп е обявяване на война срещу 1,5 млрд. мюсюлмани

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп афишира война, в случай че признае Йерусалим за столица на Израел. Това съобщи основният представител на Палестина във Англия в изявление за БиБиСи, представено от Ройтерс.

Ако той има намерение да разгласи Йерусалим за столица на Израел, това би означавало завършек на решението за две страни, предизвести Манюел Хасасиан.

" Той афишира война в Близкия изток, той афишира война против 1,5 милиарда мюсюлмани и стотици милиони християни, които няма да позволен свещените храмове да бъдат под цялостната надмощие на Израел ", добави дипломатът.

По-рано Англия, Франция и Германия показаха паниката си след публикуваната информация, че през днешния ден Доналд Тръмп ще разгласи Йерусалим за столица на Израел.

В същото време два водещи ливански вестника нападнаха Тръмп. " Ан Нахар " съпостави американския президент с някогашния външен министър на Англия Артър Балфур, който преди 100 година даде обещание Палестина да се трансформира в народен дом на евреите, известно като Балфурската декларация.

Вестникът излезе със заглавие: " Тръмп, Балфур на столетието, даде Йерусалим на Израел ".

Англоезичният вестник " Дейли остарял " разгласява фотография със Стария град на Йерусалим и написа: " Без да се обиждате Господин Президент, Йерусалим е столица на ПАЛЕСТИНА ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР