Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще даде пресконференция

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще даде пресконференция
Коментари Харесай

Тръмп: Ще дам пресконференция с Тема: КоронаВирус

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще даде конференция в Белия дом, което наблюдаващи виждат като опит да възвърне доверието на обществото в него за дейностите му против рецесията с ковид.
Тръмп, който беше подложен на критика, че настойчиво омаловажава пандемията, съобщи в Twitter, че има намерение тази вечер да даде конференция по " Тема: КоронаВирус ".
Съобщението пристигна, когато Конгресът и Белият дом обявиха, че са покрай съглашение за ограничения за облекчение на финансовите несгоди, породени от разрушителното влияние на пандемията върху стопанската система.
Сделката евентуално би заглушила суматохата на фондовите тържища и ще предложи утешение на американците, изправени пред възможни съществени разноски за опазване на здравето и трудови разтърсвания вследствие на неочакваното закъснение на икономическата интензивност.
Тръмп би могъл също да разгласи национална изключителна обстановка, което би освободило доста федерално финансиране.
Пресконференцията му идва след обстойно национално послание в сряда, което освен не съумя да успокои опънатите нерви на американците, само че съдържаше съществени в действителност неточности и бе последвано от огромна ликвидация на фондовите тържища.
Тръмп евентуално ще се сблъска с голям брой въпроси по отношение на това, което съгласно критиците е безреден отговор на публичното здраве, изключително във връзка с оскъдните благоприятни условия за тестване на вируса. Освен това Тръмп е под напън да изясни за какво самият той не се тества за ковид или за какво не си наложи самичък карантина след контакти с многочислени политици, които взеха защитните ограничения.
Миналия уикенд Тръмп беше хазаин на бразилския президент Жаир Болсонаро, който съобщи в петък, че е тестван негативно за вируса, откакто се оказа, че неговият прессекретар е тестван позитивно.
Тръмп се срещна и с прессекретаря по време на вечерята в своя голф курорт във Флорида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР