Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че са постигнали пробив

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че са постигнали пробив
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще продават „страхотно американско говеждо” на ЕС

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че са постигнали " пробив " с Европейски Съюз за експорт на американско говеждо, осведоми " Дойче веле ".

Докато доста европейци са обезпокоени поради качеството на американското месо, представители на Европейски Съюз твърдят, че няма да има хормони в месото.

Тръмп заяви на конференция в наличието на европейски и американски представители, както и фермери, че е подписал съглашение с Европейски Съюз за увеличение на продажбите на " ужасно американско говеждо " в блока.

Американският водач приветства решението на Брюксел.

Според договорката, по думите на Тръмп, продажбите на говеждо за Европейски Съюз ще се усилят с 46% през първата година и с 90% през идващите 7 година

В края на конференцията Тръмп се пошегува, че Европейски Съюз се е съгласил да заплаща 25% мито върху износа на коли Mercedes Benz и BMW за Съединени американски щати.

" Шегувам се ", сподели той и добави: " Те започнаха малко да се тормозят ", имайки поради представителите на Европейски Съюз.

Още през юни Европейската комисия разгласи, че е постигнала съглашение със Съединени американски щати за импорт на говеждо.

От Брюксел повториха, че месото няма да съдържа хормони.

Сделката би трябвало да бъде утвърдена от Европейския парламент преди да влезе в действие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР