Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля да намали броя на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля да намали броя на
Коментари Харесай

Край на студентските бригади в САЩ?



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля да понижи броя на визите за културен и работен продан, които се издават най-много на летни служащи и студенти. Всяко лято към 8 000 български студенти пътуват към Съединени американски щати с тази цел.

Управителят на организация за студентски бригади Иво Борисов разяснява пред Bulgaria ON AIR, че не чака стратегиите да бъдат лимитирани или да свършат, даже сезонът за записванията към този момент е стартирал. "Няма съответна публична информация нито от Държавния департамент на Съединени американски щати, който контролира програмата, нито по който и да е различен формален канал за промени в сегашния сезон ".

Борисов изясни, че наемането на студенти се случва в райони на страната, където има доста мощен туристически сезон и постоянно е било проблематично позициите да бъдат заети от американски такива поради късия интервал, през който имат право да работят. "Програмата има сериозната поддръжка както на спонсориращите я организации в Съединени американски щати, по този начин и на локалния бизнес там, също и на двете Камари на Конгреса, като необятната социална поддръжка ни кара да имаме вяра, че бригадите ще продължат ", убеден е специалистът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР