Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази загриженост за изчезването на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази загриженост за изчезването на
Коментари Харесай

САЩ и Турция засилват натиска над Саудитска Арабия заради изчезналия журналист

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази угриженост за изгубването на саудитския публицист Джамал Кашоги, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Надявам се, че всичко ще се подреди. В момента никой не знае нищо. Носят се неприятни клюки. Това не ми харесва ", съобщи Тръмп пред медиите в Белия дом.

По-рано американският сенатор Линдзи Греъм предизвести Саудитска Арабия, че в случай че информациите за убийството на саудитския публицист се окажат правилни, това ще има "унищожителни " последствия за връзките сред Рияд и Вашингтон, напомня Агенция Франс Прес.

Седмица откакто журналистът отстъпник влезе в саудитското консулство в Истанбул за рутинна административна услуга, мистерията към изгубването му остава неизяснена. Турски представители декларират, че той е бил погубен в консулството и тялото му е било изнесено по-късно, а саудитски - че го е напуснал незасегнат. Съединени американски щати и други съдружници на Саудитска Арабия заеха внимателна позиция, въздържайки се от остри мнения против богатото на нефт кралство, отбелязва АП.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани саудитските управляващи да потвърдят, че Кашоги е излязъл от консулството. "След като този човек е влезнал, чие обвързване е да потвърди, дали е напуснал? На чиновниците на консулството ", акцентира турският държавен глава.

"Нямате ли камери и други сходни? Защо не го докажете, би трябвало да го докажете ", добави Ердоган.

Малко преди неговите изказвания турски медии оповестиха, че Анкара е поискала да претърси консулството, с цел да обясни мистерията, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР