Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати съобщение за рожден ден

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати съобщение за рожден ден
Коментари Харесай

Тръмп пусна поща на Ким Чен-ун за рождения му ден

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати известие за рожден ден до водача на Северна Корея Ким Чен-ун, съобщи съветникът по националната сигурност на Южна Корея Чунг Юй-Йонг, оповестява " Спутник ".

В тирада с кореспонденти формалният представител, който се срещна с Тръмп тази седмица, съобщи, че му е било обявено да го съобщи на Северна Корея и е доставено в Пхенян в четвъртък. " В деня, в който се срещнахме, беше рожденият ден на Ким Чен-ун и президентът Тръмп си спомни това и ме помоли да предам известието ".

Ким Чен-ун и Тръмп съумяха да открият другарски връзки през 2018 година, откакто месеци наред си разменяха обиди и нападателни изказвания. Тръмп стана първият настоящ американски президент, стъпил на севернокорейска земя.

Подобрените връзки сред Пхенян и Вашингтон доведоха до решението на Северна Корея да вкара мораториум върху тестванията за нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети и желанието да продължи денуклеаризация.

Съобщенията в медиите осведомят, че " романсът " сред двамата политици може да завърши, защото Ким Чен-ун неотдавна даде обещание да възобнови ракетните тествания и даже заплаши, че ще изпрати нежелателен " коледен подарък " на Съединени американски щати.

Въпреки очевидното напрежение сред Съединени американски щати и Северна Корея, Тръмп има вяра, че Ким Чен Ун ще извърши уговорките си по денуклеаризацията.

АП осведоми, че Чунг не разкрива какво тъкмо е известието, само че сподели, че Сеул го е изпратил до Пхенян с " подобаващи средства ".

Миналата седмица Ким откри новата година, като изрази дълбоки неудовлетворения поради арестуваните нуклеарни договаряния с администрацията на Тръмп и се ангажира да ускори нуклеарния си боеприпас като възпиращ фактор против глобите и натиска, сходни на " гангстерски " от Съединени американски щати.

Въпреки застоя в договарянията, Тръмп и Ким разказват персоналните си връзки като положителни. Тръмп се похвали с " красивите " писма, които е получил от Ким.

Северна Корея в никакъв случай не е потвърждавала публично датата на раждане на Ким. Макар да отразява визитата на Денис Родман през 2014 година, севернокорейските държавни медии обявиха, че някогашната звезда на НБА е провел баскетболна игра на 8 януари, с цел да означи рождения ден на Ким.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР