Президентът на САЩ Доналд Тръмп и японският премиер Шиндзо Абе

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и японският премиер Шиндзо Абе
Коментари Харесай

САЩ и Япония започват разговори за двустранна търговска сделка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и японският министър председател Шиндзо Абе се договориха да проведат двустранни диалози за реализиране на комерсиално съглашение, уточни в сряда вечерта най-висшият търговски договарящ от американската администрация, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

След среща на двамата водачи в коридорите на годишното съвещание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтизер съобщи пред кореспонденти, че двете страни ще стартират да разискват по-малко противоречивите тематики, което би могло да докара като най-скорошен резултат понижаване на комерсиалните бариери.

" Уолстрийт джърнъл " означи, че от мненията на Лайтизер не излиза наяве, дали двете страни ще договарят за формален, широкообхватен двустранен контракт за свободна търговия, или за нещо по-скромно, което ще се концентрира върху съответни браншове и съответни регулации.

Трябва да се има поради, че Япония се опълчва на постигането на двустранен пакт и вместо това се пробва да убеди Доналд Тръмп да се причисли към комерсиалното съглашение за транстихоокеанско партньорство (ТPP), което беше контрактувано с някогашния президент Барака Обама и включи като двете страни, по този начин и още 10 други страни. Тръмп обаче изтегли Съединени американски щати от TIPP още при започване на своя управнически мандат, заявявайки, че избира договарянето на двустранни търговски покупко-продажби.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР